Kjempehopp i gammel dress

Tommy Ingebrigtsen smalt til med 148 meter og skremte vettet av arrangørene i Willingen i går.

Det er fattige 2,5 meter kortere enn polske Adam Malysz to år gamle bakkerekord. Polakkens prakthopp er for øvrig med på Arnes Scheies liste over verdens ti flotteste skihopp i alle tider.

Arrangørene skrudde øyeblikkelig ned farta. Lengdene ble kortere, men Tommy var fortsatt blant de beste. I den siste kvalomgangen var han best av de som ikke var direkte kvalifisert med et hopp på 129,5 meter.

Alle de åtte nordmennene som har reist ned til Willingen, er klare for dagens renn.

Tommy er i glimrende humør om dagen og hoppingen stemmer for første gang på lang tid for verdensmesteren fra åtte år tilbake. Den gang var Tommy bare 17 år gammel.

VM-billett?

Nå er det snart VM igjen, og selv om det fortsatt er ekstremt langt til nye gull, har i alle fall Tommy klart å hoppe seg opp til et nivå hvor det skal bli vanskelig å nekte ham VM-plass. I alle fall om han viser samme takter i rennene i dag og i morgen.

- For meg var det ingen stor overraskelse at Tommy nå begynner å hoppe godt igjen. Vi som har fulgt ham hele tida, har sett framgang steg for steg. Han leverte dessuten en rekke gode hopp i Granåsen i Trondheim like før vi dro hit, sier trener Geir Ole Berdahl til NTB.

God dresstest

Tommy hoppet i sin gamle hoppdress. Det gjorde ikke de tre nordmennene som allerede er klare for VM: Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy. De prøve de nye dressene som den tyske produsenten Meininger har sydd til dem.

- Jeg følte meg veldig bekvem i den nye dressen og ettersom skihopping går mye på følelse, må jeg si at testen var positiv, fortalte Sigurd Pettersen.

Han var ikke like heldig i alle hoppene, åpnet med 119,5 meter, fulgte opp med 121,5 og avsluttet med 128 meter - en stigning han var fornøyd med.

LENGST: Tommy Ingebrigtsen viser gryende storform foran helgas renn i Willingen.