FJERDE BEST: Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til i den første omgangen i Adelboden. Foto: GEPA/Bildbyrån
FJERDE BEST: Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til i den første omgangen i Adelboden. Foto: GEPA/BildbyrånVis mer

Tredjeplass i Adelboden for Kristoffersen

Kjempekjøring sikret pallen igjen for Kristoffersen

Misfornøyd Kristoffersen etter for dårlig første omgang ødela.

(Dagbladet): Som i Zagreb torsdag ble Marcel Hirscher og Michael Matt for sterke for Henrik Kristoffersen. Igjen hadde Marcel Hirscher hundredelene på sin side og sikret seg sin fjerde strake slalåmseier.

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra en fjerdeplass etter den første omgangen. Det var i det stupbratte målhenget i Adelboden at Kristoffersen virkelig viste seg frem og tok inn mye tid.

Dessverre ble det litt for mye å ta igjen. Tilslutt var han tre hundredeler bak Matt og 16 hundredeler bak Hirscher. Det var Kristoffersens niende pallplass denne sesongen. Fortsatt venter han på den første seieren.

- Det er litt frustrerende at den første omgangen ødelegger såpass mye. Jeg kjørte egentlig ingen dårlig omgang og skjønner ikke helt hvorfor jeg havnet så langt bak Hirscher, sa Kristoffersen til NTB.

I finaleomgangen ga han virkelig gass og nærmet seg både Matt og Hirscher.

- Jeg kjører helt på grensen hele henget. Jeg gjorde en feil før den ene flaten, og la igjen litt der. Så kjører jeg sykt fort ned henget, men førsteomgangen ødela mye, sier Kristoffersen.

Mens Kristoffersen satt og ventet på Hirscher bannet og klagde han over egen kjøring i første omgang, som hindret han fra å virkelig utfordre Hirscher.

Henrik Kristoffersen kjørte en meget bra andre omgang og selv om Alexis Pinturault avsluttet sin andre omgang knallsterkt var den halvt norske franskmannen 67 hundredeler bak Kristoffersen.

Sebastian Foss-Solevåg var nummer 10 etter den første omgangen, og kjørte en solid andre omgang. Særlig i det siste henget fikk Foss-Solevåg det til å stemme. 26-åringen kjørte seg opp til en plass.

Jonathan Nordbotten la an til en fantastisk god tid i den andre omgangen, men en stor feil i det siste henget hindret han fra å kjøre seg langt oppover resultatlistene. Til tross for feilen hadde Nordbotten nest beste omgangstid i den andre omgangen, og kjørte seg opp seks plasser til en 20. plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var ikke like heldig og falt ned til en 24. plass.

Misfornøyd etter 1. omgang

Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å sitte helt i den første omgangen av slalåmen i Adelboden og tapte hele 71 hundredeler til en Marcel Hirscher i storslag.

Dermed hadde Kristoffersen et tøft utgangspunkt før den andre omgangen.

- Det er bare for svakt hele veien. I andre omgang får jeg bare prøve å få opp tempoet litt i hver sving.

- Det blir alt eller ingenting i den andre omgangen. Det var for dårlig tempo og for mye surr nå. Alt for dårlig, sa Henrik Kristoffersen til TV 2 om sin første omgang.

Hirscher fortsatte dominansen han har hatt i slalåm og storslalåm denne sesongen i den første omgangen i Sveits og virker nærmest uslåelig.

Kristoffersen har blitt slått av Hirscher to ganger allerede denne uka, og var tydelig frustrert etter slalåmrennet i Zagreb torsdag.

Langt mer fornøyd var han etter storslalåmrennet i Adelboden i år, der han ble slått med 17 hundredeler.