Kjempekrasj for Rally-Andreas(18)

Gikk fire ganger rundt i lufta.

En stor stein sendte Andreas Mikkelsens bil fire ganger rundt i luften og ut av den siste VM-runden i rally.

– Jeg er utrolig skuffet nå. Vi pushet ikke tempoet med bilen, så dette var utrolig synd. Samtidig er jeg jo glad for at det gikk så bra, sier Andreas Mikkelsen til NTB.

Verken det 18-årige stortalentet eller kartleser Ola Fløene ble skadd i ulykken som inntraff på 9. fartsprøve i Wales Rally Storbritannia, men bilen ble så ødelagt at det ikke nyttet å få den i stand til kjøring søndag.

Mikkelsen innledet den siste VM-runden med en solid 10.-plass etter fredagens sju fartsprøver. Lørdag ble det ingen hyggelig fortsettelse for Oslo-gutten.

Den gode starten på den åttende fartsprøven, ble raskt stoppet da Mikkelsen og Fløene opplevde det dramatiske møtet med den store steinen i en høyresving på den niende prøven.

– Steinen vippet oss rundt fire ganger i luften før vi landet på hjulene igjen. Alt skjedde så fort, vi så ikke steinen i det hele tatt, forteller Mikkelsen.

Utrolig nok kom de to nordmennene helt uskadd fra episoden.

– Jeg har sett litt på hva som skjedde på video i etterkant. Det ser verre ut enn det var, men når du er i luften så føles det som en evighet. Du rekker å se Dagsrevyen, Kveldsnytt, alt etter hverandre, fortsetter 18-åringen.

KJEMPESMELL: Andreas Mikkelsen fikk en skikkelig luftetur under Rally Wales i dag. Bilen snurret fire ganger rundt, men landet rett vei, og både sjåfør og kartleser kom seg uskadd fra velten. Foto: SCANPIX
KJEMPESMELL: Andreas Mikkelsen fikk en skikkelig luftetur under Rally Wales i dag. Bilen snurret fire ganger rundt, men landet rett vei, og både sjåfør og kartleser kom seg uskadd fra velten. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter den dramatiske rullingen måtte Mikkelsen og kartleseren vente i lang tid på å bli hentet.

– Vi sto der vel i to og en halv time i regnet. Det var ikke noe særlig, sier han.

Søndag blir Mikkelsen ufrivillig tilskuer til avslutningen av rallyet før det mandag bærer hjem til Norge og skolebenken på Norges Toppidrettsgymnas.

(NTB)

Kjempekrasj for Rally-Andreas(18)
<B>STEIN I VEIEN: Det var en stein som førte til den dramatiske ulykken.