Diamon League fra Stockholm

Kjempeløp: - Må være supermann!

Ingebrigtsen sesongdebuterte med en 3.-plass i Stockholm.

TALENT: Jakob Ingebrigtsen sesongdebuterte sammen med broren Henrik i kveld. Foto: NTB scanpix
TALENT: Jakob Ingebrigtsen sesongdebuterte sammen med broren Henrik i kveld. Foto: NTB scanpixVis mer

Brødretrioen var redusert til to da familien Ingebrigtsen sesongdebuterte i Diamond League torsdag kveld.

Filip Ingebrigtsen måtte melde avbud til kveldens løp i Stockholm, men både Jakob og Henrik stilte på startstreken. Jakob har slitt med et virus den siste tiden, og det var lenge usikkert om han kom til å rekke stevnet. 18-åringen har dessuten også vært opptatt med skolegang og eksamener.

Det var også vanskelige forhold i Stockholm, men til tross for været og den dårlige oppladningen leverte unggutten et strålende løp og kom på 3.-plass.

- Jeg må være supermann!, sa han til NRK.

Far Gjert Ingebrigtsen tror sønnen kunne vunnet om han hadde startet sluttspurten tidligere.

- Ja, det kunne han. Han hadde en sånn vanvittig fart. Det du kan forvente resten av sesongen, ser du her i dag. Det blir bra, konkluderte faren.

GJERT-PARODI: Komiker Rune Bjerga er kjent for sine parodier, og parodien av friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen etter sønnens EM-disk har slått an. Video: Rune Bjerga. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Verdensstjerner

Det var et stjernespekket felt som stilte til start i den svenske hovedstaden. Kenyanske Elijah Manangoi er regjerende verdensmester på distansen, mens landsmannen Timothy Cheruiyot tok sølvet bak Manangoi i London for to år siden.

De har fortsatt å dominere i sporten, og er mennene Ingebrigtsen-brødrene må slå om det skal bli medaljer under VM i Doha i høst.

Først sto 1500-meteren i Stockholm for tur, og nordmennene la seg langt bak i feltet fra start. Harene havnet langt foran, og det var tydelig at kenyanerne ikke ønsket et svært høyt tempo fra start.

Henrik havnet bak

Favorittene dro feltet, mens Ingebrigtsen-brødrene forhold seg rolig lenger bak i feltet. Jakob havnet litt bak hovedfeltet, og brukte tid på å komme seg inn i løpet.

Det ble et keyanske oppgjør om seieren, mens Jakob kjempet for å komme seg opp i tetgruppa.

Det endte med en imponerende sluttspurt fra unggutten, som løp inn til tiden 3,37.30. Det holdt til en sterk 3.-plass.

- Jeg er ekstremt godt fornøyd. Jeg visste ikke helt før løpet, jeg kunne stoppet opp etter to runder, men jeg kjente meg bedre og bedre, Det var motiverende å ta igjen en og en underveis.

Bror Henrik havnet langt bak.

- Det var tungt. Jeg følte det var håpløst fra start. Jeg hadde håpt på en bedre opplevelse enn på lørdag. Jeg lurer på om løpet sitter mer i en jeg trodde, fortalte han til NRK etter løpet.

Cheruiyot vant i Stockholm, mens Ayanleh Souleiman tok andreplassen.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer