Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Kjempeløp av Rodal

STANGE (Dagbladet): -Vebjørn gjorde et kjempeløp. På et raskere banedekke, ville det garantert blitt verdensrekord. Dette er den beste sesongåpninga han noen gang har gjort, sier trener Kjell Arve Husby. Rodal manglet ni hundredeler på 600-meterrekorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brødtekst:-Tida er veldig god, den. Men beina gikk ikke så fort på oppløpet. Kanskje var det der hundredelene glapp, sier Vebjørn Rodal etter 1,15,86 på den ukurante distansen 600 meter.Det er nesten 14 år siden italieneren Donato Sabia satte verdensrekord med 1,15,77. Tross gjentatte forsøk, har den overlevd alle angrep - også gårsdagens fra Vebjørn Rodal.

Tilsvarer 1,43,5

Vebjørn hadde forhåndsannonsert rekord i Stangehallen, og lå foran en runde fra mål. De første 200 metrene ble noen tiendeler for langsom. Og ettersom han måtte løpe sisterunden uten hare, ble det litt for hardt.Oppløpet ble et par meter for langt.-Like greit at det ikke ble verdensrekord. Det hadde satt et unødig press på Vebjørn, sa Kjell Arve Husby.Treneren mente tida tilsvarer 1,43,5 på 800 meter utendørs. Men han ønsker ikke å tippe hvor fort Vebjørn kan løpe denne sesongen.-Men han må stabilisere seg på et høyere nivå enn i fjor.

Lover ikke 1,41-fart

Rodal tror det skal være mulig, sjøl om han ikke stikker haka like mye fram som forrige sesong.-Jeg vil ikke forhåndsannonsere tider på 1,41-tallet. Men greier jeg å få til mange løp på 1,42-1,43, kan alt skje.-Dette løpet viser at jeg har forbedret meg mye på ett år. Derfor er je kjempeoptimist med tanke på EM-sesongen. Jeg forventet en tid mellom den det ble og sekundet dårligere.Målsettinga for årets sesong er å forsvare EM-gullet i Budapest i august. Vebjørn Rodal er ikke redd for å si at EM-gull er det sesongen dreier seg om.

Uanstrengt


-Jeg har forbedret både hurtighet og spenst. Kroppen fungerer helt annerledes, sier Vebjørn Rodal.I går løp han mer uanstrengt enn i sine aller beste stunder i fjor. Ifølge trener Kjell Arve Husby skyldes det at Vebjørn har trent mer fart og med høyere intensitet enn før.I tillegg satser Vebjørn Rodal mer på 400 metere.-Bare på trening, altså. Jeg blir aldri noen 400 meterløper. Men greier jeg å holde et bedre trøkk her - med tider på 48-49 sekunder, har jeg mer å gå på i sisterunden av en 800 meter.I slutten av mai skal Vebjørn begynne å løpe skikkelig fort. Forhåpentlig blir det også ett møte eller to med Wilson Kipketer før EM.-Jeg hører han har fått malaria. Det unner jeg ham ikke. Det er noe svineri. Men forhåpentlig er han frisk og klar til en duell i løpet av våren, sier Vebjørn Rodal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!