MOT NYTT GULL: Lionel Messi og Barcelona vant alt i fjor, de er på gullsporet i år også. De leder nå La Liga med tre poeng og er i semifinalen i Champions League, hvor de skal møte Inter. Foto: REUTERS
MOT NYTT GULL: Lionel Messi og Barcelona vant alt i fjor, de er på gullsporet i år også. De leder nå La Liga med tre poeng og er i semifinalen i Champions League, hvor de skal møte Inter. Foto: REUTERSVis mer

Kjempemessig steg mot nytt Barca-gull

Slo Real i Madrid.

|||(Dagbladet): Real Madrid - Barcelona 0-2.

Lionel Messi har blitt hyllet og beundret over hele verden denne uka, etter at han scoret fire mål omtrent på egenhånd mot Arsenal i midtuka.

- Men vi kan ikke bare konsentrere oss om én spiller, når de har så mange gode. Det ville bare vært dumt, sa Real Madrids Guti før kampstart.

Men ikke overraskende var det Messi som scoret førstemålet i triumfen på Santiago Bernabeu - og Barcelona tok med seieren et godt steg mot nok et seriegull. Selv om det er sju serierunder i kveld. Og selv om de bare har tre poeng mer enn Real Madrid.

StjerneduellBare for å understreke hvor overlegne disse to lagene er i Spania: Før denne runden hadde de 21 poeng ned til tredjeplasserte Valencia.

Både Real Madrid og Barcelona sto med 77 poeng, og siden Barca vant på Camp Nou var hovedstadslaget nødt til å vinne lørdag kveld for å ha gullskjebnen i egne hender i serieinnspurten. Det klarte de ikke.

Men det har ikke bare handlet om tall i oppkjøringen til El Clasico. Det har også vært mye snakk om den store duellen i kampen, den mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

STJERNENE: Lionel Messi jubler - Cristiano Ronaldo depper. Messi har de to siste sesongene overtatt tronen som verdens beste spiller. Foto: AFP
STJERNENE: Lionel Messi jubler - Cristiano Ronaldo depper. Messi har de to siste sesongene overtatt tronen som verdens beste spiller. Foto: AFP Vis mer

Verdensenerne fra helholdsvis 2008 og 2009 liker derimot ikke denne personfokuseringen.

- Messi og jeg er ikke de eneste spillerne på banen. Dette er ikke en individuell idrett, sa Ronaldo før kampen.

Herlig veggspillBarcelona holdt ingen lekestue på Santiago Bernabeu - til det var motstanden for god og for mye sto på spill. Men så har de denne Messi, da. Den lille tryllekunstneren av en argentiner.

33 minutter inn i kampen eksploderte han i et veggspill med Xavi. Messi dempet med seg ballen da han fikk den tilbake og scoret kontrollert på Iker Casillas.

Real Madrid-spillerne har selvfølgelig rett i at Messi ikke er den eneste spilleren de må konsentrere seg om. Det sier alle lag.

Likevel er det gang på gang nettopp Messi som avgjør kampene.

Han er rett og slett ustoppelig for tida.

DOBLET: Pedro sørget for 2-0-seier på Santiago Bernabeu. Foto: AFP
DOBLET: Pedro sørget for 2-0-seier på Santiago Bernabeu. Foto: AFP Vis mer

Assist-sjef XaviMessi har nå 29 mål på de 25 siste Barcelona-kampene - og 77 på de siste 92.

I motsetning til Arsenal-triumfen gjorde ikke Messi alt på egenhånd denne gangen. Xavi skal ha mye av æren for framspillet, en lekker kipp. Og midtbanespilleren var også arkitekten bak andremålet til Barcelona.

Xavi slo en presis stikker til Pedro, som scoret alene med Casillas.

Real Madrid var veldig nær ved å redusere like etterpå, men Rafael van der Vaart misbrukte en kjempesjanse.

Messi kunne også puttet et par til, etter to strålende Xavi-pasninger - men begge gangene vartet Casillas opp med flotte redninger.

På grunn av innbyrdesregelen blir det nå veldig tøft for Real Madrid å ta igjen Barcelona. Katalanerne må nemlig tape poeng i to av de siste sju kampene.

NB! En Raul-scoring like før slutt ble annullert for hands.