Kjempemissen: - Han vet han burde scoret

Markus Henriksen så ballen i mål da Tarik Elyounoussi misbruke en eventyrlig sjanse mot Spania lørdag. Nå venter en «finale» mot Sverige tirsdag.

NÆR SCORING: Tarik Elyounoussi under EM-kvalifiseringskampen mot Spania lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NÆR SCORING: Tarik Elyounoussi under EM-kvalifiseringskampen mot Spania lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Det skjedde i 1.-omgangen på 0-1 i 1-2-tapet på Mestalla. På helt uforklarlig vis endte ballen ikke i mål etter at AIK-spilleren kastet seg inn i feltet og øynet mål. Pasningen kom fra Henriksen.

- Han vet selv at han burde ha scoret. Jeg ser at han kommer på første stolpe. Det eneste jeg tenker, er at her må jeg slå inn ballen med full fart. Hvis ikke vil en keeper at David de Geas klasse få ut hanskene, sier Henriksen til NTB.

- Slik er det i fotball. Drømmescenarioet er jo at Tarik hadde scoret der på et perfekt tidspunkt.

Som ventet

- Det var nok et kampbilde vi litt hadde sett for oss på forhånd med at Spania skulle dominere. Jeg synes vi var litt sløve de første 20 minuttene ved å la dem få litt mye plass. Da var vi ikke aggressive nok.

- Så synes jeg vi spiller oss opp. I pausen på 0-1 sa vi at det var store muligheter til å få med oss noe. Så da vi fikk 1-1, hadde vi en god følelse. Så er det utrolig synd at vi er litt uheldige på det andre målet.

- Sverige neste?

- Det er en kamp vi gleder oss til, og alle hjemmekampene bør vi jo prøve og vinne. Det blir en litt ekstra stor match med et slikt derby mot Sverige. Vinner vi, så ser det bra ut. Taper vi, er det tøft, sier Henriksen.

Sverige slo Romania 2-1 hjemme lørdag. De to beste i gruppen får plass i EM neste år.