Kjempen bare vokser og vokser

Trener Knut Haakenstad har bare positive treningsrapporter å gi på Odins Kjempe som er Dagbladets hovedbanker i V75-omgangen på Bjerke travbane lørdag.

• Her er sjansen til å vinne 50 millioner!

(Dagbladet.no): Sist var det tvilsomt om Odins Kjempe kom til start. 5-åringen hadde slitt med en hissig underhudsbetennelse, og treneren var ikke fornøyd med ham de siste dagene. Det ble likevel start og seier for Odins Kjempe som har vunnet i 12 av 14 starter i sin karriere.

- Denne gang er treningsrapportene bare positive. Det viste seg å komme fra en underhudsbetennelse sist. Han var fin i løpet, men var like halt dagen etter. Nå har vi fått kontroll på betennelsen og alt er bra. Vi har fått trent veldig godt de siste fjorten dagene og har kjørt intervaller som vanlig. Faktisk har han fått en mye bedre treningsperiode nå enn noen gang tidligere. Han møter hardere selskap denne gang og er vond å vurdere opp mot disse hestene. Men jeg synes han er en naturlig favoritt, sier trener Knut Haakenstad til dagbladet.no.

- Odins Kjempe har så langt vært overlegen i sitt grunnlag. Han støter på bedre hester, men står fint til på strek. Det er også en fordel at han har få hester rundt seg. Likevel kan førstesporet bli en felle. Han kan bli overfløyet. Jeg vet ikke hvor fort tilleggshestene er oppe i rygg på ham. Men Odins Kjempe er i alle fall i helsemessig fin orden. Og normalt er han god fra start.

Jeg tror på en god vinnersjanse, oppsummerer Knut Haakenstad.

Fast kusk bak Odins Kjempe, Tor Wollebæk, kjenner hesten godt. Han er optimistisk før løpet.

- Jeg kan ikke noe om dagsformen, men det er en god hest. Han har på den annen side aldri møtt så bra hester før, men jeg synes han normalt skal ha en fin vinnersjanse, sier en optimistisk kusk Tor Wollebæk.

Toclosetocall løsningen i V75-1?

KJEMPEBANKEREN. Odins Kjempe blir bare bedre og bedre. Foto: HESTEGUIDEN.COM
KJEMPEBANKEREN. Odins Kjempe blir bare bedre og bedre. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Dagbladets tipsekspert Bengt Berg velger seg kapable Toclosetocall som alenestrek i V75-1/V5A-3. Den Steinar Holm-trente Pine Chip-sønnen har størst kapasitet av hestene i feltet, og vinner om han holder seg på beina.

- Toclosetocall kan feile fra tid til annen. Jeg håper det bare var et arbeidsuhell sist. Jeg har ingen forklaring på galoppen. Han feilet som godtgående. Feilfritt skal han ha en god seiersmulighet, sier trener Steinar Holm om 4-åringen som som vanlig kuskes av Thor Borg.

- Sist galopperte han helt umotivert i angrep. Det kan han gjøre i blant.

Det er snakk om en svært kapabel hest. Han skal absolutt regnes med en god vinnersjanse, sier kusk Thor Borg.

Steinar Holm sender ut ikke mindre enn seks hester fra sin stall på lørdag og har fin seiersflyt om dagen. Holm-stallen pleier å forsyne seg grovt av premiefatet på V75-dager.

Her er hans egne vurderinger:

- Newnews (V5A-2) er hardt ute denne gangen. Det er nok en best mulig premie som gjelder.

- Boreas (V75-2/V5A-4) avsluttet veldig bra sist. Hvis han ikke stresser seg opp fra start, bør swn fasen gå greit. Jeg tror på en god seiersmulighet.

Kjempen bare vokser og vokser

- Dithmarscher (V75-4) møter skjerpet selskap denne gangen. Han holder flott form. Det kan bli for tøft å nå helt opp, men jeg tror på en fin trippelsjanse.

- Norko (V75-4) var kaklete fra start sist. Jeg er fornøyd med en fin premie.

- Carpe Annynova (V75-6) var veldig bra til seier sist. Hun vant lett. Her har hun helt andre forutsetninger. Hun møter hard motstand, i tillegg til at hun trakk et dårlig spor. Blir det overpace kan hun blande seg inn i kampen. Jeg er fornøyd med en plass blant de tre-fire fremste.

Thor Borg har valgt å kjøre Bjørøy Tulla i V75-7. Hoppa ble toer bak gode Horgen Lotta i sin siste start og gjør sjelden et dårlig løp.

- Hun møter gutta denne gangen, og det blir for tøft å vinne. Det er feilfritt og en best mulig premie som gjelder for henne, sier Thor Borg.

En heldig alenevinner kan vinne 50 millioner lørdag.

VINNER UTEN GALOPP. Toclosetocall og Thor Borg tar seg av V75-1 uten galopp.