Kjempen ingen vil ha

VALLE (Dagbladet): Absolutt ingen - verken fra utlandet eller Norge - har ringt til Vålerenga og spurt om John Carew (19) er til salgs. Det varer imidlertid ikke lenge før linjene gløder om Lille-John fortsetter høstfesten som mot Molde.

Vålerengas klubbformann Jon H. Nordbrekken røper at Carew får være fullstendig i fred for proffspekulantene. Han er direkte overrasket over den fraværende interessen for sin 19 år gamle gullklump.

- Ja, særlig etter høsten John hadde i fjor, sier Nordbrekken.

Samtidig er han oppriktig glad for å ha Carew for seg sjøl. Og Carew er nok glad for å ha Nordbrekken også.

- For tre uker siden kom John til meg og lurte på om han skulle investere noen av pengene sine i aksjemarkedet. Jeg frarådet ham S på det sterkeste, og siden da har markedet falt 30 prosent, sier Nordbrekken.

Formtopp

- Ingen klubber er ute etter deg, John?

- Sikkert sant det, sier helten mot Molde.

- Jeg er ikke i tvil om at han havner i utlandet til slutt, sier Nordbrekken.

I forrige uke fikk Carew endelig føling med storformen som førte Vålerenga til cupfinale i fjor. Allerede 16. august mot Stabæk - da Drillo snudde tapsrekka til seier (2-0), kjente John at noe var på gang. Men den siste måneden har ettervirkningene etter vårens kyssesyke rammet ham på nytt.

- Jeg ble slapp igjen etter Stabæk-kampen. Det går slik opp og ned etter at man har vært sjuk.

- Men den siste uka har vært bra - faktisk veldig bra.
Det har gitt en maktdemonstrasjon mot Molde og begge scoringene borte mot Rapid Bucuresti (2-2) i e-cupen.

- Hadde vært hyggelig å få noen kamper i e-cupen med Vålerenga utover høsten, sier Carew.

Livsforsikring

Også Nordbrekken håper på ekstrabonus i regnskapet via e-cupen.

- Jeg jobber i inkasso-bransjen og merker hva som er på gang i samfunnet. Tror norsk fotball går tøffe tider i møte og må nedjustere lønningene, sier han.

- Heretter må driftsinntektene bære økonomien i norske klubber. Vi kan ikke regne med å få tilført kapital utenfra, sier han.

- Andre kan få problemer, men Vålerenga bør klare seg rimelig bra, legger han til.

Forsikringen heter John Carew. Tidligere har Nordbrekken antydet en framtidig salgssum på opp mot 70 millioner kroner. Av disse får moderklubben Lørenskog 20 prosent, Vålerenga Fotball 10,5 prosent og investorene resten. Den gulrota motvirker kapitalflukt og driftskrise.

Derfor er det kanskje viktigere for Nordbrekken å beholde Carew enn å selge ham.

I TOPPFORM: John Carew har merkelig nok ikke fått en henvendelse fra andre klubber Likevel er han sikker på at de kommer snart.