Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lite publikumsinteresse for Eliteserien

Kjempenedgang i tilskuertall

Hvis trenden fortsetter går Eliteserien mot sitt laveste tilskuertall på 17 år, skriver VG.

LAVESTE NOENSINNE: Rosenborg og Alexander Søderlund opplever at publikum svikter norsk eliteserie denne sesongen. Det kan gå mot det laveste tilskuertallet siden 2001. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
LAVESTE NOENSINNE: Rosenborg og Alexander Søderlund opplever at publikum svikter norsk eliteserie denne sesongen. Det kan gå mot det laveste tilskuertallet siden 2001. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt denne sesongen har man gjennomsnittlig mistet 930 tilskuere per kamp sammenlignet med tallene fra forrige sesong.

Etter at 18 av 30 serierunder er unnagjort har kampene blitt sett av gjennomsnitt 5758 personer. I fjor endte tallet på 6698.

- Jeg har fått inntrykk av at det er færre folk i år. Det er ikke positivt, sier Odd-kaptein Steffen Hagen til VG.

Mens både publikumsmagneter som Brann og Rosenborg har hatt færre tilskuere på sine kamper har Sarpsborg 08 på sin side hatt en økning. 411 flere tilskuere i snitt har sett Sarpsborg i aksjon denne sesongen.

I Rosenborg ser man ikke på 500 færre tilskuere i snitt som noe problem. Det er knapt tre prosent av totalen. Til tross for sportslig suksess for serieleder Brann har man havnet langt under normalen. Byggingen på Brann stadion må ta det meste av skylden for publikumssvikten.

- Hovedforklaringen vår er at vi mangler en tribune. Det gjør noe med dynamikken i billettsalget og de kampene som virkelig ville blitt fullsatt gjør ikke det, da vi kun kan ta 12.900 mot 17.600 normalt, sier kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz.