Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjempenedtur etter strålende 1. omgang

Dobbelt norsk etter første omgang holdt ikke under tøffe forhold.

PALLEN GLAPP: Pallen glapp for Henrik Kristoffersen og de andre norske alpinistene natt til lørdag. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix
PALLEN GLAPP: Pallen glapp for Henrik Kristoffersen og de andre norske alpinistene natt til lørdag. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix Vis mer

Det var duket for en svært spennende 2. omgang i japanske Yuzawa Naeba i Japan i natt.

For etter 1. omgangen var det hele fire nordmenn blant de åtte beste. Øverst på resultatlisten etter den 1. omgangen lå Henrik Kristoffersen, 67 hundredeler foran Leif Kristian Nestvold-Haugen på 2. plass.

Med Lucas Braathen og Aleksander Aamodt Kilde leverte også strålende prestasjoner i 1. omgangen, og suste inn til 7. og 8. plass, 1,22 og 1,28 bak Kristoffersen.

Skuffelse

Men der den 1. omgangen var nærmest en norsk parademarsj, ble 2. omgangen en skuffelse.

Kroaten Filip Subcic, som lå på 12. plass, leverte en strålende 2. omgang, og kjørte seg kraftig opp. Det skulle vise seg at han satt en standard ingen kunne måle seg mot.

Aleksander Aamodt Kilde klarte ikke å matche Subcic, men sikret seg likevel en flott 6. plass.

For Lucas Braathen ble det langt tyngre. En stor feil og flere småfeil gjorde at han ramlet et lite stykke nedover på resultatlista, og endte på 16. plass.

Heller ikke Nestvold-Haugen eller Kristoffersen klarte å følge opp i 2. omgang.

De endte henholdsvis ett og to hundredeler foran Aamodt Kilde på 4. og 5. plass. Laginnsatsen var det dermed ingenting å si på, selv om resultatet ikke ble det man hadde sett for seg etter 1. omgangen.

Sammenlagtcupen

Rennet var også svært viktig i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt. Før nattas konkurranse hadde Aleksander Aamodt Kilde 79 poeng å gå på til Kristoffersen.

Den avstanden krympet med fem poeng i natt. Kristoffersen hadde nok sett for seg å ta inn flere poeng på sin landsmann i nattas konkurranse.

Også franskmannen Alexis Pinturault er for alvor med i kampen om den gjeveste av trofeene i verdenscupsirkuset, og lå på en 6. plass før 2. omgangen.

Der fikk han aldri opp farten, og også han raste nedover resultatlista og mistet verdifulle poeng i kampen om sammenlagtcupen, både til Aamodt Kilde og Kristoffersen.

Franksmannen endte til slutt på en 15. plass.

Også Fabian Wilkens Solheim kvalifiserte seg for 2. omgang i Japan. Han endte til slutt på 26. plass.

Hele Norges coronakart