Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjempenedtur for hopperne

Marius Lindvik ble beste norske som nummer tolv.

SVAK DAG: Det ble en kjempenedtur for Daniel-André Tande og de norske hopperne i Russland lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SVAK DAG: Det ble en kjempenedtur for Daniel-André Tande og de norske hopperne i Russland lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Det ble en kjempenedtur for Daniel-André Tande og de norske hopperne i Russland lørdag. Marius Lindvik ble beste norske som nummer tolv.

Tande fulgte opp en skuffende førsteomgang med en enda dårligere annenomgang og endte på 22.-plass.

Japanske Yukiya Sato vant hopprennet. Det var hans første triumf i verdenscupen. Han ble samtidig førstemann utenom Tande som vinner et renn i verdenscupen denne sesongen.

Tande lå på en 14.-plass som beste nordmann etter en skuffende førsteomgang. I det andre hoppet feilet han totalt. 25-åringen hoppet på bare 114 meter og falt helt ned til en delt 21.-plass.

Marius Lindvik, som lå an til en 2.-plass før han ble diskvalifisert forrige uke i Ruka, gjorde et kjempehopp i annenomgang lørdag. Han svevde til 130 meter, noe som tok han opp fra 25.-plass til 12.-plass. Han ble dermed beste norske. Johann André Forfang ble nest beste fra Norge på plassen bak, mens Robin Pedersen endte på 17.-plass.

Robert Johansson falt i førsteomgang etter et kjempehopp på 131 meter. I annenomgang hoppet han bare 123 meter. Dermed ble det en skuffende 25.-plass.