Kjempenedtur for Verås Larsen

Eirik Verås Larsen hadde håpet på to gullmedaljer i VM i padling, men endte uten noen.

Den regjerende verdensmesteren hadde ikke dagen. Kanskje skyldes de dårlige resultatene at det kun var 50 minutters mellomrom mellom finalene på K1 og K2 lørdag. I K2 padlet han sammen med Nils Olav Fjeldheim.

- Forferdelig skuffende, sa landslagstrener Kjell Tore Solvang til NTB.

- Fram mot OL må vi nok i større grad konsentrere oss om en øvelse. Per i dag er vi ikke gode nok til å satse for fullt på to øvelser. Det blir for tøft, sa Solvang.

Verås Larsen var en av de store gullfavorittene i begge øvelsene.

- Har ligget i kortene

- Klart vi er skuffet. Men det har ligget litt i kortene de siste dagene. Vi har ikke hatt den helt gode følelsen, sa Kjell Tore Solvang.

Verås Larsen fikk tiden 3.30,615 på K1. Verdensmester ble Ben Fouhy fra New Zealand med tiden 3.28,852. Adam van Koeverden fra Canada tok sølv, mens australske Nathan Baggaley snappet bronsen foran Verås Larsen. Baggaley slo også nordmannen i fredagens semifinale.

50 minutter etter den voldsomme skuffelsen i K1, skulle Verås Larsen reise kjerringa i K2 sammen med Nils Olav Fjeldheim.

Fra dårlig til verre

Men her skulle det gå enda dårligere. Den norske duoen endte på en særdeles skuffende 6. plass.

- Det er det dårligste løpet vi har gjort her nede, sa landslagstrener Solvang, og gjentok det han hadde sagt om at Norge nok må satse mer på en øvelse framfor å gå for rubbel og bit.

Mens det ble norsk nedtur i USA, kunne svenskene juble over VM-gull i K2 ved Markus Oscarson og Henrik Nilsson. Belgia tok sølv foran Tyskland på bronseplass.

Vinnertiden i K2 var 3.14,157. Verås Larsen og Fjeldheim fikk tiden 3.16,057.

NTB