Kjempenes spisskamp

Hernan Crespo eller Gabriel Batistua. En av verdens beste spisser sitter på benken når Argentina åpner mot Nigeria søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

26-årige Crespo er toppscorer for Lazio, mens veteranen Batistuta (33) har dunket inn mål etter mål siden han kom til tetlaget Roma fra Fiorentina to to år siden.

Bare en av dem spiller på topp for Argentina. De får aldri spille sammen i angrep. Og sånn blir det så lenge Marcelo Bielsa er trener for argentinerne.

Det kan virke latterlig å benke en spiss i verdensklasse, men Bielsa sverger til en 3-4-3-formasjon med enslig spiss og to vinger.

Akkurat nå ser det ut som om Crespo får tillit søndag.

- Flotte spisser

- De er to flotte spisser og det er lett å spille med dem. Du bare dytter ballen foran dem, det er det. Med Hernan og Bati vet vi at det alltid betyr et halvt mål, sier playmaker Juan Sebastian Veron.

Enslig spiss-opplegget til Bielsa har ofte ført til at han bare gidder å kalle inn en av dem til landskamper.

Hernan Crespo

Født: 5. juli 1975
Høyde: 184 cm
Vekt: 78 kg
Posisjon: Spiss
Klubb: Lazio (Italia)
Landslagsmål: 17
Landskamper: 33
Landslagsdebut: Mot Bulgaria 14. februar 1995

Gabriel Batistua

Født: 1. februar 1969
Høyde: 185 cm
Vekt: 73 kg
Posisjon: Spiss
Klubb: Roma (Italia)
Landslagsmål: 55
Landskamper: 75
Landslagsdebut: Mot Brasil 27. juni 1991

Slik vurderer Bielsa sine to kamphaner:

- Crespo er flink til å sette i gang angrep fra midten av banen, pluss at han også er god på kanten. Batistuta er en brilant midtspiss. Begge er effektive på banen og jeg gjør mitt valg etter formen deres, sier Bielsa.

Trygg Veron

Batistua scoret fire mål i en treningskamp, men skuffet i en annen for noen dager siden.

- Jeg tror det er gunstig å ha to så gode spisser og jeg tenker på lagets suksess når jeg tar min endelig avgjørelse, sier Bielsa.

Flankene rundt den ene spissen går trolig til John Carews lagkamerat i Valenicia, Kily Gonzales og teknikeren Ariel Ortega.

Argentina bruker bare tre mann i forsvar, to vingbacker og to sentrale midtbanespillere med henholdsvis offensivt og defensivt ansvar.

Høyrekanten i trebacklinja, Mauricio Pochettino, regnes som Argentinas svakeste ledd. Laget er heller ikke helt trygge når motstanderen pøser inn dødballer.

Manchester Uniteds Veron føler seg trygg foran møtet med Nigeria.

- Vi skal ta grep om kampen, og presse dem bakover, sier Veron.

Trolig Argentina-lag (3-4-3): 12 Pablo Cavallero - 4 Mauricio Pochettino, 2 Roberto Ayala, 6 Walter Samuel - 8 Javier Zanetti, 14 Diego Simeone, 11 Juan Sebastian Veron, 3 Juan Pablo Sorin - 23 Ariel Ortega, 19 Hernan Crespo, 18 Kily Gonzalez.

NIGERIA PÅ SØNDAG:</B> Argentina åpner mot Nigeria. Foto: SCANPIX/REUTERS

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer