Kjempeopptur for Kjus

Mens Kjetil André Aamodt fortsatte å imponere.

(Dagbladet.no): I går sto Lasse Kjus over utforen i Garmisch-Partenkirchen, Tyskland, og forrige helg ble han syk og måtte reise hjem fra Kitzbühel i Østerrike.


I dagens super-G i Garmisch-Partenkirchen var han overraskende tilbake, og det med bravur. Til slutt ble det femteplass til nordmannen.

- Dette er en meget stor prestasjon. Selv om jeg hadde håpet på det, er det en stor lettelse å se at det skjer, sier landslagssjef Marius Arnesen til Dagbladet.no.

Pallplass for Aamodt

Riktignok hadde veteranen et tidlig startnummer, noe som viste seg å være en fordel i dag. Men han beviste i alle fall at han er nærheten av toppen 12 dager før OL starter.

Enda bedre gikk det for Kjetil André Aamodt, som endte på tredjeplass, henholdsvis 3 og 85 hundredeler bak andre- og førstemann Christoph Gruber (Østerrike) og Scott Macartney (USA).

- Nydelig kjøring! Dermed sikret han seg sin første pallplassering i super-G på svært lenge, kommenterer Arnesen.

- Kan bli et hyggelig OL

Selv om Bjarne Solbakken ble nummer 30, var dagens norske skuffelse definitivt Aksel Lund Svindal. Verdenscuplederen i super-G endte på 20. plass.

Likevel ser det nå svært lyst ut med tanke på OL i Torino. Alpintlegenden Alberto Tomba gikk nylig ut og påsto at Norge ikke vil være blant favorittene i alpint. Det avviser Arnesen.

OPPTUR: Lasse Kjus viser at han fortsatt kan, kort tid før OL. Dette bildet er fra en trening i fjor. Foto: Scanpix
OPPTUR: Lasse Kjus viser at han fortsatt kan, kort tid før OL. Dette bildet er fra en trening i fjor. Foto: Scanpix Vis mer

- Det kan bli et meget hyggelig OL, og det er klart vi skal være med å kjempe i toppen! konstaterer han.