EM i sandvolleyball

Kjemper for EM-gull: - Vi vil vinne hver kamp

Anders Mol og Christian Sørum sikter høyt etter helgas historiske seier.

JUBEL: Christian Sørum og Anders Mol vant i Gstaad, Sveits. Det var Norges første seier i verdensserien på 20 år. Foto: AP / Peter Schneider
JUBEL: Christian Sørum og Anders Mol vant i Gstaad, Sveits. Det var Norges første seier i verdensserien på 20 år. Foto: AP / Peter Schneider Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) er i ferd med å etablere seg blant den ypperste eliten i sandvolleyball. I helga tok de Norges første seier i verdensserien på 20 år, og markerte det som kan være starten på en ny epoke i norsk sandvolleyball.

Sporten er ikke fremmed for oppmerksomhet i Norge, og tidligere har spillere som Bjørn Maaseide, Jan Kvalheim og Iver Horrem oppnådd sterke resultater i sanden. Men det begynner å bli en stund siden, og da kom Mol og Sørums seier i Gstaad, Sveits som et etterlengtet friskt pust.

- Det har vært helt enormt med meldinger fra folk og så mye engasjement rundt omkring i Volleyball-Norge. Det er folk som har troa på oss lenge, og nå har vi fått vist oss fram, sier Anders Mol til Dagbladet.

Medaljedrøm

Denne uka spiller de to EM i sandvolleyball i Nederland. Mesterskapet har startet godt for dem med seier i første kamp. Der ble Frankrike slått 21-10, 21-18

Turneringen avsluttes søndag. Da håper de to nordmennene at de fremdeles er på plass i Nederland.

- Vi har alltid en innstilling om at vi skal vinne hver kamp. Vi må nesten bare se hvor langt det holder, men vi kan ta medalje, sier Mol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer