Alexa Leary

Kjemper for livet

Triatleten Alexa Leary (19) var i helga involvert i en stygg ulykke i forbindelse med en treningstur i Australia. Nå kjemper hun for å overleve.

TRIATLON: Alexa Leary er en aktiv triatlet som var utsatt for en stygg ulykke lørdag. Illustrasjonsbilde: Cornelius Poppe/NTB
TRIATLON: Alexa Leary er en aktiv triatlet som var utsatt for en stygg ulykke lørdag. Illustrasjonsbilde: Cornelius Poppe/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Familie, venner og idrettsmiljøet rundt er i sjokk. Den unge og lovende australske triatleten Alex Leary var involvert i en svært stygg ulykke lørdag morgen.

Nå kjemper hun for livet.

Leary skal ha vært ute på en av sine faste sykkelturer da ulykken inntraff. Ulykken fant sted i den australske byen Pomona. Det melder det avisen News.

19-åringen ligger nå i kunstig koma på et sykehus i Brisbane med det som beskrives som omfattende skader.

Brukket krage- og ribbein, en ødelagt hofte, knuste skulderblader, en kollapset lunge og skader på hjernen er noen av skadene ulykken medførte. Familien skal ha blitt informert om at det også er oppdaget blodpropp i hjernen hennes.

Ifølge den australske avisa Courier Mail skjedde ulykken ved at Leary kolliderte med en annen syklist på treningsturen. Kollisjon førte til en voldsom velt.

Familien til den unge atleten er i sjokk over det som har skjedd. Broren har gått ut med følgende uttalelse om søsterens ulykke:

- Du har alltid vært sterk. Dette er ikke rettferdig etter alt du har gått igjennom. Du er nødt til å kjempe. Vi vil ha vår søster tilbake, lyder det fra utøverens bror.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer