Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjemper kun mot seg selv

Og den kampen tror Petter Solberg han vinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PERTH (Dagbladet.no): Etter endt kjøring i Australia i dag har Petter Solberg et hav av forsprang. Etter at både Marcus Grönholm og Sebastian Loeb forsvant ut av løpet, har Petter løpsseieren i lomma og VM-sølvet rundt halsen. Om han ikke finner på noe dumt.

Petter er kjent for å kjøre på grensa hele tida. Safing er liksom ikke noe for ham. Men nå må han.

Eller?

- Ikke safe kanskje, men det er ikke noe vits i å finne på noe dumt heller. Det er viktig å vinne dette sølvet. Men det er viktig å vinne løpet også.

- Hva blir taktikken da, for å klare begge deler og samtidig holde deg på veien?

- Vi får se i morgen, gliser Petter.

- Full guffe som vanlig?

- Neida, jeg har et nivå under full fart. Men jeg kan ikke fravike kjørestilen min og kjøre bevisst sakte heller. Da taper jeg for mye. Men jeg tror jeg kan kjøre ganske fort og samtidig ha full kontroll. Det gikk jo ikke så ille i dag. Og jeg tør påstå, med et par små unntak, at vi ikke hadde noen kritiske situasjoner. Samtidig er det veldig spesielt underlag, svært løst, så en må passe på hele tida, sier Petter.

MED SEIEREN I LOMMA: Petter Solberg trenger nesten bare å holde seg på veien for å vinne Rally Australia. Foto: AP/Scanpix
MED SEIEREN I LOMMA: Petter Solberg trenger nesten bare å holde seg på veien for å vinne Rally Australia. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Tapte på Loebs krasj

En som ikke passet nok på, var verdensmester Sebastian Loeb. I en rimelig enkel venstresving gikk bilen plutselig rett fram og havnet i et tre. Loeb hoppet ut og løp bakover for å varsle Petter og de andre om at de måtte ta det med ro.

- Greit nok det, sier Petter.

- Men jeg tapte nok etappeseieren på det. Jeg slakket noe veldig av og tapte mye tid. Jeg så jo ambulanse, helikopter og en masse styr og trodde det var noe alvorlig galt. De sekundene jeg tapte etappen på, røk der og da, sier Petter til Dagbladet.no.

Likevel har han full kontroll på dette, om han klarer å beherske seg og holde bilen på veien i to dager til.

- Hehe, jeg skal gjøre mitt aller beste. Jeg vet jo hvor viktig det er å sikre det sølvet. Og klarer jeg det har jeg blitt blant de to beste i VM de siste fire årene. Det er ikke så ille det, selv om det selvsagt er mye bedre å vinne enn å bli nummer to, sier Petter Solberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!