Kjemper om 4,5 mill.

Henrik Bjørnstad (22) storspiller og har førstepremien på 4,5 millioner kroner innen rekkevidde foran helgas avsluttende runder i storturneringen European Open i Dublin.

- Kanskje han føler at noe av presset på ham er borte etter mine sterke resultater, sier lagvenninne Suzann Pettersen (20).

Lagkompisene i Oslo Golfklubb Henrik Bjørnstad (22) og Suzann Pettersen (20) er i ferd med å svinge Norge opp i den ypperste golfeliten. Bjørnstad ligger på andreplass i European Open i Dublin, og Pettersen som nummer tre i kvinnenes europatour i Cheshire foran dagens og søndagens avgjørende runder.

Ni under par

Henrik Bjørnstad har imponert voldsomt i de to første rundene av European Open i Dublin, som er en av de store turneringene på herrenes europatour. Han ligger på delt andreplass med ni slag under par sammen med stjernespilleren Ian Woosnam fra Wales. Dermed har 22-åringen førstepremiepotten på 4,5 millioner innen rekkevidde. Turneringen ledes av svenske Mikael Lundberg som leder med 12 slag under par.

- Vanvittig talent

- Henrik er et vanvittig talent. Jeg ser ikke bort fra at mine gode resultater har vært til hjelp for ham. Han har i hvert fall sendt meg mange hyggelige mailer når jeg har gjort det bra, sier Suzann Pettersen.

Selv fortsetter hun å imponere på europatouren, og ligger på tredjeplass med fire under par etter første runde i Cheshire.

- Det er ikke den største turneringen, men flere av de beste i Europa er med. Jeg spiller bra golf, og det er bare to runder igjen, så får vi se hva det holder til, sier hun.

Hennes store mål for sesongen er British Open, og hun er glad for drahjelpen fra Henrik Bjørnstad.

- Det hjelper godt at flere nordmenn spiller bra golf, sier Suzann Pettersen.

Henrik Bjørnstad var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.