Kjemper om 5 mrd

Rosenborg tjente 45 millioner på fjorårets Champions League-eventyr. Uten pengene hadde trønderne gått 20 millioner i minus. I år har UEFA økt premiepotten til hele 5,2 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Rosenborg har tjent fett på sitt europeiske fotballeventyr over seks sesonger, har Brann en historisk mulighet til å sikre seg økonomisk hvis de kvalifiserer seg til årets utgave av Champions League. UEFA har nemlig bestemt å øke den totale pengepotten med nærmere 40 prosent før årets turnering. Det gjør det hypotetisk svært lukrativt for Brann. Går de til første gruppespill, og samler like mange poeng som RBK gjorde i fjor, vil de etter de nye pengesatsene tjene over 60 millioner kroner. Det er omtrent like mye som Brann har i gjeld per dags dato.

Fristende

- Vi snakker ikke om pengene, selv om det er jævlig fristende, sier Brann-trener Teitur Thordarson til Dagbladet.

Visjonen om hva bergenserne kunne gjort med pengene, er mange.

- Kommer vi inn, så betyr det en helomvending for hele klubben. Da kan vi begynne å se lenger inn i framtida. Det viktigste er naturligvis å kvitte seg med gjelda. Men vi vil også se store sportslige muligheter, ikke minst i forhold til å bedre treningsforholdene. Vi kan bygge et treningssenter og oppvarmede gressbaner som åpner for en helt ny treningshverdag, sier Teitur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer