Kjemper om en plass blant de beste

Tirsdag 21. mai starter kvalifiseringsturneringen til Roland Garros i Paris, best kjent som French Open. Jan Frode Andersen (29) er med for fjerde gang, og drømmer om suksessen fra i fjor vår.

Da spilte nordmannen seg fram til 2. runde i Roland Garros. Turneringen er regnet som verdens mest prestisjefylte grusturnering der kun kremen av verdens tennisspillere er sikret fast plass i hovedturneringen. Men det er håp for norske tennisspillere også. I en uke før turneringstart kjemper 128 spillere om 16 plasser i en beintøff kvalifiseringsturnering i Paris.

I sitt tredje kvalforsøk passerte Hamar-spilleren Jan Frode Andersen det lille nåløyet i fjor. Han fikk spille hovedturneringen og mot alle odds kom han til 2. runde i hovedturneringen. Der møtte han daværende verdensfirer Sebastien Grosjean. Ikke uventet var han for sterk.

Stressa av målsetninger

- Jeg har ikke satt meg noen mål i år. Gjør jeg det, blir jeg bare skuffet om jeg ikke skulle klare dem, sier Andersen til Dagbladet. Han har med seg landslagsspiller Helge Koll som støtte og treningspartner.

Treningspartner

I første runde møter nordmannen jevngamle Oleg Ogorodov fra Usbekistan. Han er bedre på papiret, men ikke en umulig motstander.

- Ironisk nok trente vi to sammen i helgen, så nå kjenner jeg spillestilen hans litt. Jeg vil si vi er jevngode, sier Andersen.