UTSLÅTT: De svenske VM-damene deppet forståelig nok etter å ha blitt sendt ut av VM mot Tyskland. Og nå kan Norge ødelegge deres store drøm - en plass i OL i Rio de Janeiro neste sommer. Foto: AFP / NTB Scanpix
UTSLÅTT: De svenske VM-damene deppet forståelig nok etter å ha blitt sendt ut av VM mot Tyskland. Og nå kan Norge ødelegge deres store drøm - en plass i OL i Rio de Janeiro neste sommer. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Kjemper om OL-plass. Svenskene håper England slår ut Norge

- Selvsagt ønsker vi å vinne kampen.

OTTAWA (Dagbladet): Sverige røk på hodet ut av VM etter å ha blitt slått 1-4 av VM-favoritten Tyskland i åttendedelsfinalen.

En kjempeskuffelse for «søta syster» som hadde et definitivt mål om kvartfinale og OL-billett da de reiste over til Canada.

Kvartfinalen ble det aldri noe av, men Sverige er ikke ute av OL ennå.

Den plassen kan faktisk avhenge av Norges resultat mot England i Ottawa mandag kveld.

Tre beste til OL Slik er kriteriene for OL-plass:

• De tre beste lagene fra Europa kommer til Rio neste sommer.

• Står to europeiske lag likt etter VM blir det play-off til høsten.

England reiser ikke Hvorfor håper så alle svensker på at England skal sende Norge hjem?

Jo, fordi England ikke kommer til å benytte seg av OL-plassen sin om de skulle kvalifisere seg for den. Det finnes ikke noe England i OL, der er det Storbritannia som er representert, og det er allerede klart at det ikke blir noe britisk lag i Rio i 2016.

- England må gjerne slå Norge i morgen, sier Expressen-journalist Tomas Pettersson til Dagbladet.

Ikke noe mål På den offisielle pressekonferansen i Ottawa i kveld, ble landslagssjef Even Pellerud spurt om det lå noen motivasjon i å slå Sverige ut av OL. Den rutinerte treneren gikk ikke i fella, og leverte et svar så langt unna Petter Northug-standard det går an å komme.

- Selvsagt ønsker vi å vinne kampen. Men å slå ut Sverige er over hodet ikke noe mål for oss. Til det har jeg altfor stor respekt for trener Pia Sundhage og det arbeidet svenskene har lagt ned, sa Pellerud.

At OL-deltagelse er et hovedmål for de norske jentene er ingen hemmelighet. Det har de snakket om helt siden VM-praten kom i gang på vårparten.

Og, det begynner å nærme seg.

Med seier over England er Norge i kvartfinale. Det samme er allerede Tyskland og Frankrike.

Sveits og Nederland har også sjansen til å komme seg dit, men skal møte henholdsvis Canada og Japan før de er så langt.

Skulle Norge vinne, mens Sveits og Nederland ryker ut, er OL-plassen allerede sikret.