Kjemper seg mot Europa

Southampton har startet sesongen så godt at man nå snakker om europacupspill for første gang siden 1984.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen grunn til å sikte lavere. Vi er der vi er fordi vi fortjener det. Faktisk føler jeg at vi burde vært enda litt høyere, sier Claus Lundekvam til Dagbladet.

Det er ikke vanskelig å se hvor nordmannens optimisme kommer fra: Southampton er ubeseiret hjemme på St Mary's denne sesongen. De er uten tap på de siste fem kampene. Og ligger på en 7. plass på tabellen. Fram til Newcastle på fjerdeplass skiller det bare fire poeng.

Eller med andre ord: fire poeng bak kvalifisering til Champions League!

Nye helter

Sist klubben spilte i Europa var på begynnelsen av 80-tallet. Den gangen var det spillere som Kevin Keegan og Peter Shilton som dro lasset. Nå heter de nye heltene James Beattie, Anders Svensson og Claus Lundekvam.

- Vi har mange gode fotballspillere her. Vi har vært trygge bakover hele sesongen. I det siste har vi også begynt å score mål. Slikt blir det poeng av.

- Forskjellen fra tidligere sesonger er at vi nå tror at vi skal vinne alle kamper, selv når vi spiller på bortebane mot de beste lagene, sier Lundekvam.

Det som kan høres ut som en selvfølgelighet, er ikke det når man spiller for Southampton. Det har nærmest vært en vedtatt sannhet at klubben skal være innblandet i nedrykksstriden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer