Kjemper seg mot Europa

Southampton har startet sesongen så godt at man nå snakker om europacupspill for første gang siden 1984.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen grunn til å sikte lavere. Vi er der vi er fordi vi fortjener det. Faktisk føler jeg at vi burde vært enda litt høyere, sier Claus Lundekvam til Dagbladet.

Det er ikke vanskelig å se hvor nordmannens optimisme kommer fra: Southampton er ubeseiret hjemme på St Mary's denne sesongen. De er uten tap på de siste fem kampene. Og ligger på en 7. plass på tabellen. Fram til Newcastle på fjerdeplass skiller det bare fire poeng.

Eller med andre ord: fire poeng bak kvalifisering til Champions League!

Nye helter

Sist klubben spilte i Europa var på begynnelsen av 80-tallet. Den gangen var det spillere som Kevin Keegan og Peter Shilton som dro lasset. Nå heter de nye heltene James Beattie, Anders Svensson og Claus Lundekvam.

- Vi har mange gode fotballspillere her. Vi har vært trygge bakover hele sesongen. I det siste har vi også begynt å score mål. Slikt blir det poeng av.

- Forskjellen fra tidligere sesonger er at vi nå tror at vi skal vinne alle kamper, selv når vi spiller på bortebane mot de beste lagene, sier Lundekvam.

Det som kan høres ut som en selvfølgelighet, er ikke det når man spiller for Southampton. Det har nærmest vært en vedtatt sannhet at klubben skal være innblandet i nedrykksstriden.

I løpet av Premier Leagues historie har klubben aldri endt høyere enn 10. plass på tabellen.

- Litt uvant kost for oss dette her, men vi spiller veldig bra fotball for tida. Ingen hadde regnet med at vi skulle gjøre det så bra, men det gjør det bare enda kjekkere.

- Vi flyter på en skikkelig medgangsbølge for tida, sier Lundekvam.

Viduka vendte

Medgang har definitivt ikke Leeds United. Klubben kom til gårsdagens oppgjør med fem strake hjemmetap! Storseieren i Bolton (3- 0) mandag bidro likevel til optimisme før avspark. Lenge så det også ut som om hjemmefansen skulle få grunn til å feire. Etter en førsteomgang der gjestene var det klart beste laget våknet hjemmelaget for alvor da Mark Viduka entret banen sju minutter etter hvilen.

- Han snudde kampen i vår favør, dessverre holdt det ikke helt inn, sier Eirik Bakke til Dagbladet.

- Bittert

Nordmannen måtte se kampen fra tribunen grunnet karantene for fem gule kort. Han fikk se Harry Kewell sende hjemmelaget i føringen drøye kvarteret før full tid. Leeds så ut som et vinnerlag, men som så mange ganger før sviktet det i sluttminuttene.

Et tilsynelatende ufarlig frispark fra Fabrice Fernandes fikk gå uhindret gjennom hele feltet før det snek seg inn i lengste hjørnet bak en forfjamset Paul Robinson.

Målet er det sjette Leeds har sluppet inn i løpet av kampens to siste minutter denne sesongen.

- Det var utrolig bittert, men typisk oss å få en i trynet. Sånt skal ikke skje, men kampen sett under ett var det nok rettferdig, sier Erik Bakke.

SIKTER MOT EUROPACUP: Brett Omerod i Southampton kjemper mot Leeds Uniteds Ian Harte (til venstre) og Teddy Lucic (til høyre), i en kamp som endte uavgjort. Nå sikter Southampton mot europacup.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer