Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjemper videre for Norge

Spania- Norge 31- 24. De deppet hele gjengen, men én ting var de norske håndballgutta enige om i går kveld: Alle vil være med videre på Gunnar Pettersens håndballeventyr!

NABEUL (Dagbladet): Klokka 10.00 lørdag morgen spiller Norge om enten 7. eller 8. plass mot Russland. En hederlig plassering, men likevel ikke det man våget tro og håpe på etter oppturen VM har vært for de norske håndballkasterne.

Helt til i går kveld.

På det siste trappetrinnet inn i eventyrland bråstoppet det norske VM-toget som har tøffet seg gjennom mesterskapet med stil.

Siden populære Gunnar Pettersen ble landslagstrener i 2001 har det norske laget jobbet knallhardt for å slå igjennom internasjonalt og i folks bevissthet.

De lyktes med det her i Tunisia.

Og de har ikke tenkt å gi seg nå.

Om 12 måneder er det EM i Sveits, og de vil være med hele gjengen.

-  100 prosent sikkert

 SNIPP, SNAPP ... UTE:  Håndball-VM har vært en jubelmarsj for de norske gutta. I går var eventyret over. Og det svei. Men Glenn Solberg & Co. vil reise seg igjen. -  Vi har skapt noe å bygge videre på, sier han. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
SNIPP, SNAPP ... UTE: Håndball-VM har vært en jubelmarsj for de norske gutta. I går var eventyret over. Og det svei. Men Glenn Solberg & Co. vil reise seg igjen. - Vi har skapt noe å bygge videre på, sier han. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer

-  Om jeg fortsetter på landslaget? Det er 100 prosent sikkert, fastslår målvakt Steinar Ege (32).

-  Vi har vist at vi har et godt samhold og bra guts. Vi har levert kamper som viser at vi er et lag å regne med framover, og skal reise oss etter dette, selv om det føles veldig bittert akkurat nå, fortsetter han.

Kaptein Glenn Solberg (32) sier at han har «ingen andre planer» enn å fortsette i landslagstrøya.

-  Vi må være realister og innse at det er vanskelig å ta steget helt til topps med en gang. Vi har levert gode kamper og tar med oss noen positive erfaringer. Vi må klare å sette dette i perspektiv. Nå har vi skapt noe å bygge videre på, sier han til Dagbladet.

«Rystet litt av hvert»

Frode Hagen (32) fokuserer på at de fra å ha hatt målsettingen om å gå videre fra gruppespillet har «rystet litt av hvert» i dette verdensmesterskapet.

-  Vi har i perioder levert spektakulær håndball få har vist tidligere og vist at vi er blant de beste i verden. Bare så synd at fra å spille semifinale blir det i stedet kamp om 7. eller 8. plass. Om ei uke skal jeg nok klare å sove godt etter dette tapet, sier Hagen til Dagbladet.

Preben Vildalen (32):

-  Det er ikke gøy å skuffe det norske folk med en slik kamp, men vi er nok aller mest skuffet selv. Nå trenger vi en dag til å svelge dette, så bretter vi opp ermene igjen. Alle sammen fortsetter på det arbeidet vi har startet. Det er helt sikkert, sier Preben Vildalen.

-  Gledelig

Gunnar Pettersen ble oppriktig glad da Dagbladet overbrakte han at alle de etablerte gutta med ettertrykk fastslår at de satser mot nye mesterskap under hans ledelse.

-  Det er veldig gledelig å høre, for etter et sånt mesterskap er det fort gjort å tenke at det er nok. At man har gjort sitt liksom. Derfor er det veldig gledelig at de ønsker å være med videre, og det er viktig for norsk håndball, sier Gunnar Pettersen.

Han var ikke altfor deppet i nederlagets stund i går kveld. Sjefen sjøl var den som tok den spanske ydmykelsen aller best:

-  Vi har gjort en rekke av gode kamper, og på et tidspunkt må det stoppe opp. Nå er det viktig å glede seg over at vi har vært med på å kjempe i toppen i et mesterskap. Nå har vi referanser å bruke i kommende mesterskap. Vi har slått flere av verdens beste nasjoner og har fått vårt definitive gjennombrudd. I åra framover bør vi være blant de ti beste. Og etter hvert enda høyere.

SJANSELØS: - På et tidspunkt måtte det stoppe opp, sa trener Gunnar Pettersen etter kampen.