KJEMPEREDNING: Tim Krul nekter Javier Hernandez scoring i sluttminuttene. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
KJEMPEREDNING: Tim Krul nekter Javier Hernandez scoring i sluttminuttene. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

Kjemperedning i sluttminuttene i høydramatisk avslutning

Men Manchester United fikk aldri hull på byllen.

Manchester United - Newcastle 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Manchester United var ute etter å ta sin tredje strake seier i Premier League denne sesongen.

— Vi kan være fornøyd med måten vi spilte, men ikke resultatet. Vi hadde uflaks, sa United-manager Louis van Gaal ifølge BBC.

Wayne Rooney har fått kritikk for at han ikke er det United trenger på topp denne sesongen. Spissen sto uten nettkjenning på de to første ligakampene, og var ute etter å revansjere seg mot et lag han ofte scorer mot.

Og allerede etter tre minutter kunne han stilnet kritikerne, men scoringen ble annullert for offside. Men det var bare et skremmeskudd fra en spiller som virker å være ute av form.

United kjempet desperat for en scoring i sluttminuttene, men en god keeper og marginer i mot sørget for at det ble målløst.

— Vi gjorde feil valg høyt i banen, men vi spilte glimrende som lag. Jeg liker kamper der vi spiller som dette, men ikke resultatet, sa van Gaal.

Enveiskjøring Newcastle hadde en forferdelig start på Old Trafford i ettermiddag, og det var nok mange som spurte seg når, og ikke om, Tim Krul ville slippe inn dagens første scoring.

Wayne Rooney fikk nettkjenning allerede etter fire minutter, men scoringen ble annullert for offside. Reprisen av tv-bildene viste at Rooney muligens var på linje med sin oppasser da ballen ble spilt.

Etterpå fortsatte hjemmelaget å storme mot målet til Newcastles sisteskanse. Memphis Depay og Juan Mata hadde begge store muligheter til å åpne scoringsballet, men det ville seg ikke for de røde.

I stedet var det hjemmelaget som skapte en gedigen sjanse på en av lagets få visitter i motstanderens 16-meter. En heading fra Aleksandar Mitrovic smalt i tverrliggeren etter halvspilt førsteomgang, noe som satte en støkk i Old Trafford.

Sergio Romero, som nok en gang fikk tillit i målet i stedet for David de Gea, hadde ingen sjanse på avslutningen.

Sleit I den andre omgangen gikk det lang tid mellom sjansene til hjemmelaget, som sleit med å skape noe. Newcastle så mye bedre ut bakover i banen, og virket lenge å ha kontroll.

Javier Hernandez har nærmest blitt glemt denne sesongen etter utlånet til Real Madrid. Louis van Gaal kastet innpå spissen i håp om å skape mer de siste minuttene på Old Trafford, og Chicharito fikk en gedigen mulighet til å score.

En avslutning fra Mata ble blokkert, og ballen falt i beina på spissen. Han forsøkte å sette ballen til høyre for Tim Krul, som vartet opp med en nydelig beinparade som holdt bortelaget inne i kampen.

Dramatisk avslutning Og i denne perioden hadde hjemmelaget skrudd opp tempoet. Antonio Valencia fikk også en farlig avslutning blokkert i siste liten.

- Frustrasjonen brer seg, vi ser det i ansiktet til Rooney, uttalte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da det nærmet seg slutten.

Og på overtid stanget Chris Smalling ballen i stolpen i en dramatisk avslutning. Like etterpå kontret Newcastle og kom med tre spillere mot en. Det endre med en avslutning fra innbytter Cissé som nesten rakk fram til Florian Thauvin som kastet seg inn foran mål - akkurat for seint.

- Hvilken avslutning på denne kampen, uttalte Øyvind Alsaker.

Bastian Schweinsteiger startet kampen i stedet for Michael Carrick. Duoen byttet plass etter en snau time, og sistnevnte var svært nære også han tre minutter på overtid, men skuddet ble blokkert.

Men det ville seg ikke for hjemmelaget, som holdt nullen for tredje kamp på rad. Newcastle-spilerene feiret som om de hadde vunnet kampen.