Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjemperud og Høidalen ute av OL

BONDI BEACH (Dagbladet.no): De norske sandvolleygutta tapte åttedelsfinalen mot USA 13-15. For dårlig serving kostet Høidalen og Kjemperud en plass i kvartfinalen. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske gutta dominerte kampen stort fra start, og ledet tidlig 5-1. Deretter ble de hentet inn av amerikanerne Dain Blanton og Eric Fonoimoana, som tok ledelsen 7-8.

Deretter styrte USA kampen, selv om Norge utliknet til 8-8, 10-10 og 12-12. På tross av ni serveess i løpet av kampen, hadde Norge for mange svake server i en kamp som lenge sto og vippet.

Det var i stor grad Vegard Høidalen som holdt Norge inne i kampen. Den yngste av de to nordmennene sikret de aller fleste poengene for Norge.

På tribunen 10 000 tilskuere - deriblant prinsesse Märtha, som fyller 29 år i dag. Märtha satt mellom gutta på det andre norske sandvolleylaget - Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide. I en av kampens pauser dro speakeren i gang «Happy Birthday» til ære for den norske prinsessen, som fikk en matchball kastet til seg som presang.

De fleste norske - og minst en av de danske - håndballjentene var også på plass. Mia Hundvin hadde med seg kjæresten Camilla Andersen.