Kjempesensasjon i skotsk ligacupfinale

Kilmarnock snøt Celtic for pokalen.

SENSASJONSSEIER: Kilmarnock ligger over 40 poeng bak Celtic i den skotske eliteserien, men i ligacupfinalen var det det outsideren som lykkes.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
SENSASJONSSEIER: Kilmarnock ligger over 40 poeng bak Celtic i den skotske eliteserien, men i ligacupfinalen var det det outsideren som lykkes.Foto: SCANPIX/REUTERS/David MoirVis mer

Kilmarnock vant den skotske ligacupen for første gang da klubben overraskende slo Celtic 1-0 i finalen søndag.

Dieter van Tornhout ble den store helten med et kontant hodestøt seks minutter før slutt. Det var belgierens første mål for Kilmarnock og en perfekt måte å feire egen 27-årsdag på.

Celtic hadde ingen god dag på Hampden Park mot et lag som ligger seks plasser og 41 poeng bak i eliteserien. Kilmarnock-keeper Cammy Bell sto fram med gode redninger på avslutninger fra Gary Hooper, Anthony Stokes, Scott Brown og Victor Wanyama.

- Det er forbløffende. Jeg er full av følelser nå. Dette gjorde vi for vår manager Kenny Shiels, sa Bell.

Thomas Rogne spilte fra start for Celtic, men han ble byttet ut etter en snau time på Hampden Park.

I sluttminuttene ropte Stokes og resten av Celtic-laget på straffe, men dommeren avsto fra å blåse. Dermed glapp den store forhåndsfavoritten muligheten til å sikre sitt 15. ligacuptrofé. I stedet var det Kilmarnock som kunne juble for klubbens første sølvtøy siden FA-cuptriumfen i 1997.

(NTB)