Kjempesensasjon i Spanias Grand Prix

Pastor Maldonado tok karrierens første seier.

SENSASJONSMANN: Williamks-fører Pastor Maldonado vant sensasjonelt Spanias Grand Prix foran Fernando Alonso og Kimi Raikkönen.Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB scanpix
SENSASJONSMANN: Williamks-fører Pastor Maldonado vant sensasjonelt Spanias Grand Prix foran Fernando Alonso og Kimi Raikkönen.Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Williams-føreren Pastor Maldonado fra Venezuela vant sensasjonelt Spanias Grand Prix i formel 1 søndag.

Årets formel-1-sesong virker uforutsigbar, og det var den femte vinneren på like mange VM-runder. For Williams-teamet var Maldonados seier den første på nesten åtte år. Colombias Juan Pablo Montoya vant sist i Brasil i oktober 2004.

Seieren i Barcelona var Maldonados første formel-1-seier i karrieren. Innen søndagens løp hadde Maldonado en 8.-plass som best. Han fikk ett fattig VM-poeng i debutsesongen. Hos engelske bookmakere sto 27-åringen fra Venezuela til 300 ganger pengene for en eventuell seier i Spanias Grand Prix.

- Det er første gang på podiet, og min første seier. Dere kan bare tenke dere hvilke følelser jeg har i dag, sa Maldonado, som roste lagledelsen og støtteapparatet for en super jobb.

- Vi har virkelig jobbet hardt det siste året — og her er vi, sa den overlykkelige vinneren.

Bursdag for Williams Eieren av Williams-laget, Frank Williams, kunne ikke fått en bedre bursdagsfeiring. Med hele familien til stede i Barcelona for å feire Williams' 70-årsdag, fikk både han og resten av kretsen rundt en ekstra presang i løpet av søndagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer