Kjempeskandale avsluttet OL

Maratonskandale da brasilianske Vanderlei de Lima ble hindret av en tilskuer.

Brasilianeren ledet maratonløpet som var OLs siste øvelse da tilskueren løp mot ham seks kilometer før mål.

Lima ble dyttet helt inn på fortauet og tapte iallfall 10-15 sekunder på hendelsen. Han kom seg tilbake i løypa, holdt seg til låret en liten periode, og fortsatte løpet, men ble hentet inn av italieneren Stefano Baldini og amerikaneren Mebrathom Keflezighi like etter.

Likevel klarte brasilianeren bronsen i løpet.

- Jeg tapte gullet på denne ekle hendelsen. Det var ikke det at jeg ble skadet av denne idiotiske mannen, men jeg kom helt ut av rytmen. Dessuten fikk jeg et sjokk, for jeg visste jo ikke om han var bevæpnet, sa de Lima etter å ha blitt mottatt som en helt på Panathinaiko Stadion i Aten. Det var stadion fra de første moderne sommerleker i 1896 som var målområde for maratonløperne.

- Mannen som hindret maratonløperen er arrestert. Han kommer til å bli avhørt om hendelsen med en gang han er på politistasjonen. Vi vil komme med flere detaljer senere, sa en talsmann for politiet like etter at mannen var tatt hånd om.

Mannen som hindret Vanderlei de Lima var kledd i en spesiell drakt med noe skrevet på ryggen. Han lignet på iren som løp ut på Silverstone-banen i England under VM-runden i formel 1 i fjor. Det resulterte i to måneders fengsel.

(NTB)

HINDRET: Brasilianske Vanderlei de Lima mistet trolig gullet da en tilskuer løp inn og forstyrret ham.