Kjempeskrell i Wimbledon

Verdenseneren slått av useedet kineser.

Verdensener Ana Ivanovic (20) stupte svært overraskende ut av Wimbledon med 1-6, 4-6 mot 133-rangerte Zheng Jie.

48 timer etter at den serbiske tennisdronningen hadde reddet to matchballer mot Nathalie Dechy var flaksen brukt opp.

French Open-vinneren gjorde en rekke feil og slo bemerkelsesverdig ofte ballen i nettet. En retur i nettet avgjorde åpningssettet som kun varte i 30 minutter.

42 minutter senere var matchen over og sensasjonen et faktum. Zhang trodde knapt det hun så, mens Ivanovic fortvilte over en elendig dag.

Zheng skal ut mot ungarske Agnes Szavay i 4. runde.

- En stor overraskelse, og jeg må takke turneringsledelsen for at jeg fikk wild card. Jeg spilte opp mot mitt beste. Ana har en god serve og forehand, derfor spilte jeg mest mulig mot hennes backhand, sa Zheng.

Ivanovic sa etter nederlaget at hun har merket økt press som verdensener.

- Det har vært litt ekstra press å være verdensener, sa Ivanovic.

UTSLÅTT OG NEDBRUTT: Verdensener Ana Ivanovic hadde en tung ettermiddag på Wimbledon-gresset da hun røk ut for useedede Zheng Jie fra Kina. Foto: Reuters/Scanpix
UTSLÅTT OG NEDBRUTT: Verdensener Ana Ivanovic hadde en tung ettermiddag på Wimbledon-gresset da hun røk ut for useedede Zheng Jie fra Kina. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Hun klatret til topps på rankingen med seieren i French Open i begynnelsen av juni.

- Men jeg har tilpasset meg og var ikke like nervøs som i den første kampen. Men jeg er fortsatt inne i en læreprosess. Jeg prøvde å finne rytmen, men jeg visste at jeg slet - Zheng spilte en meget god kamp. Det har vært noen følelsesmessige uker, og det har tatt på, sa den serbiske tennisjenta.

(NTB)

Kjempeskrell i Wimbledon