Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjempesprang på rankingen

Tennisspilleren Stian Boretti klatrer i dag 80 plasser på verdensrankingen. I dag vant også en ny kamp i Asia.

Nesodden-spilleren Stian Boretti har de siste tre ukene spilt turneringer i Sør-Korea. Det gjør han også denne uka. Den beste plasseringen så langt er en finaleplass, men han tapte. Likevel har turneringene i Asia kastet godt av seg poengmessig.

I dag klatrer Boretti 80 plasser på verdensrankingen og er nå på en 487. plass. Dermed har Boretti allerede nådd sesongens rankingmål om å være blant de 500 beste i verden. Borettis trener, Pelle Fridell, er ikke fremmed for at unggutten nå kan se 300-tallet på rankingen.

Årsbeste

I dag spilte Stian Boretti 1. runde i sin fjerde og siste turnering i Sør-Korea. Han vant 6-2, 6-4 over Yeu-Tzuoo Wang fra Taiwan. Wang var 2. seedet i turneringen og er ranket som nummer 218 i verden. Der et er med andre ord en sterk prestasjon av den norske spilleren å slå asiaten.

- Jeg spilte min beste kamp så langt i år, sier Boretti fornøyd til Dagbladet.no.

Davis Cup-vorspiel

I neste runde møter nordmannen finnen Lauri Kiiski fra Finland. Kampen blir en god oppladning og styrkeoppvisning før Davis Cup mellom Norge og Finland i juli. Kampen skal spilles i Asker. Kiiski skal trolig spille doublematch mot Jan Frode Andersen og Stian Boretti i Davis Cup.

I SLAGET:</B> Boretti er slaget om dagen. Han er inne blant topp 500 i verden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media