Kjempespurt fra Armstrong

Lance Armstrong knuste all motstand i den siste stigningen og kjørte inn til seier på den tiende etappen. Både Steffen Kjærgaard og Thor Hushovd ble frakjørt.

Steffen Kjærgaard kolliderte og gikk i bakken på dagens etappe mellom Aix-les-Bains og L'Alpe d'Huez i dag. Dermed fikk Norge to uhell på to dager: I går var det Thor Hushovd som stanget i et tre og kuttet opp kneet.

Både Kjærgaard og Hushovd måtte slippe hovedfeltet på dagens 209 km lange etappe i de franske alper. Likevel ble det en jubeldag for Kjærgaard.

Nordmannen kjører for US Postal. Kapteinen Lance Armstrong filleristet de andre rytterne i den siste stigningen mot mål i dag.

Laurent Roux lå i tet i nesten 20 mil, men mistet nesten sju minutter til Armstrong på de siste 13 km, som har en snittstigning på 7,9 prosent.

Armstrong parkerte hovedfeltet og spiste minutter mens han sto og tråkket oppover de bratte bakkene.

Amerikaneren syklet inn i ensom majestet på det som kalles «kongeetappen» i Tour'en. Dermed fikk han et psykisk overtak på konkurrentene ti dager ut i Tour'en.

Thor Hushovds kaptein i Credit Agricole, Stuart O'Grady, mistet sammenlagtledelsen i dag. Franskmannen Francois Simon overtok den gule trøya.

Dagbladet.no fulgte den 10. etappen i Tour de France minutt for minutt:

KRAFTPRØVE: I dag startet det virkelige blodslitet i Tour de France. Her er rytterne på vei opp en av mange stigninger på den 10. etappen. Foto: SCANPIX/AP
<B>POSTEN FRAM FØRST:</B> US Postal-kaptein Lance Armstrong viste utrolige krefter i avslutningen på den 10. etappen i dag.