Kjempespurt sendte Roth fra sisteplass til semifinale

- Hadde stang inn i begge stengene.

VIDERE MOT ALLE ODDS: Thomas Roth lå aller sist på vei inn i siste sving i forsøksheatet på 800 meter, men en kjempespurt sendte ham videre til semifinale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIDERE MOT ALLE ODDS: Thomas Roth lå aller sist på vei inn i siste sving i forsøksheatet på 800 meter, men en kjempespurt sendte ham videre til semifinale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thomas Roth lå aller sist på vei inn i siste sving i heatet sitt på 800 meteren onsdag, men en kjempespurt sendte han opp på fjerdeplass. Dermed var semifinaleplassen sikret.

Han løp inn til 1.47,78 og var ikke mer enn ett tidel unna persen, men da han falt bakover i feltet på vei inn mot siste sving, hadde de aller fleste avskrevet ham.

- Jeg må innrømme at jeg var litt engstelig inn mot den siste svingen, for det begynte å bli en luke til de foran, men jeg var fin i beina, og det gikk min vei likevel.

- Før EM sa jeg at dersom jeg skulle nå en semifinale måtte jeg ha stang inn i begge stengene. Nå har det skjedd, sa Thomas Roth smilende til NTB.

- Jeg gjorde ingen dumme ting som kostet krefter underveis i løpet, og det fikk jeg igjen for mot slutten. Beina føltes fine og jeg hadde krefter igjen. Da spurten nærmet seg var det ingen vits i å spare seg. Jeg ga det jeg hadde, og da jeg begynte å ta innpå de foran vokste også selvtilliten, men jeg hadde flaks som slapp fram på innsiden, mente han.

- Ellers må jeg vel bare si at jeg er veldig fornøyd med tiden. Det er vel det jeg er mest fornøyd med, sa Roth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer