Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjempestart, men beina holdt ikke helt

Thor Hushovd spurtet til 6. plass på den første ordinære etappen i Tour de France, men beina holdt ikke helt til mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde et håp om å kunne kjempe blant de tre beste til det gjensto 150 meter, men beina holdt ikke helt inn. Jeg manglet det lille ekstra i den knallharde spurten, sa Thor Hushovd like etter innkomst på den 168 kilometer lange etappen fra Saint-Denis/Montgeron til Meaux.

Likevel har Hushovd fått en kjempestart på touren i år. Han kjørte inn til 19. plass på prologen lørdag og fortsatte med 6. plass søndag. Det betyr at han ligger på 19. plass sammenlagt, og avstanden fram til Bradley McGee i den gule ledertrøya er ikke på mer enn 17 sekunder.

- I spurten tenkte jeg på å finne hjulet til Petacchi, McEwen eller Zabel. Det klarte jeg nesten, men jeg var ikke frisk nok i beina til å følge dem helt til mål, sa Hushovd.

Alessandro Petacchi vant til slutt spurten foran Robbie McEwen og Erik Zabel. Tyskeren punkterte like før mål, men kom seg tilbake til hovedfeltet igjen i god tid før spurten satte inn.

Noen få hundre meter før mållinjen gikk nesten halve feltet i asfalten i en kjempevelt. Kelme-rytteren som lå like bak Thor Hushovd forårsaket velten, men nordmannen var ikke klar over at noe var skjedd før lenge etter at han kom i mål.

Hørte ingenting

- Vanligvis pleier jeg å høre smellet når det går en stor velt, men i dag hørte jeg ingenting. Jeg var ikke klar over at så mange ryttere gikk i asfalten før jeg så spurten på TV i bussen vår.

- Men det var rytteren bak meg som veltet først, og det viser at det er små marginer her, sa Hushovd.

Han fikk en grei reise i hovedfeltet på den første etappen. I den første spurten etter 19 kilometer fikk nordmannen hjelp av Stuart O'Grady, men klarte ikke å komme helt fram, og etterpå gikk tre ryttere i utbrudd.

De tre hadde et forsprang på nærmere ni minutter på det meste, men ble kjørt inn på de siste to-tre milene.

I form

Nå håper Hushovd å få sjansen til å kjøre sin sjanse også i dagene som kommer.

- Egentlig var dette en rolig og grei dag, men slik var det for alle som lå i hovedfeltet. Likevel hadde jeg nesten glemt hvor fort det går i Tour de France og hvor vilt det er. Det er mye villere enn i alle andre ritt vi kjører. Jeg vil nesten si at det er litt skummelt, sa Hushovd.

Han kom seg fint fram da spurten startet, men helt heldig var han ikke, for han kom ikke helt på hjulet til Erik Zabel.

- Jeg ble liggende litt for mye på siden av ham, og det holdt ikke. Derfor må jeg nok ha enda litt mer flaks dersom jeg skal vinne. Men jeg viste i dag at jeg har kapasitet og styrke til å ta en seier. Jeg kommer til å satse mye på det i dagene som kommer, sa han.

Flott start

Thor Hushovd har fått en flott start på touren. Han ble bestemann på laget sitt på prologen lørdag, ikke mer enn snaue 13 sekunder etter vinneren. Det tyder på at han har klart å stabilisere seg på et høyt nivå igjen etter den lille smellen han gikk på i NM.

Men nordmannen innrømmer at han hadde vært litt nervøs før han la ut på den 6,5 kilometer lange prologen rundt Eiffeltårnet.

Smånervøs var han også før den første ordinære etappen søndag, men han fikk det svaret han håpet på. Kroppen fungerer som bare det, og nå kan han slappe mer av i dagene som kommer. Helt fram til etappen lørdag kan Hushovd satse på etappeseirer, men lørdagens etappe fra Lyon til Morzine er den første i Alpene, og da er nordmannen sjanseløs.

Lance Armstrong, som jakter på sin femte strake sammenlagtseier i Tour de France, endte på en litt skuffende 9. plass på prologen. På første etappe søndag gikk amerikaneren over ende i massevelten, men kom uskadd fra det og rullet inn til 107. plass.

(NTB-Per-Kristian Eriksen)

Bildetekst(er):

Thor Hushovd var godt fornøyd etter den første etappen i Tour de France søndag. I spurten etter at hovedfeltet ble splittet av en massevelt, syklet Hushovd inn til 6. plass. Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX (Høydebilde)

Thor Hushovd var godt fornøyd etter den første etappen i Tour de France søndag. I spurten etter at hovedfeltet ble splittet av en massevelt, syklet Hushovd inn til 6. plass. Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX (Breddebilde)