Kjempestarten endte i skuffelse

Aksel Lund Svindal ledet - men ble frakjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Romerikingen Aksel Lund Svindal fikk ingen ny topplassering i dag, men han beholder likevel ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

RESULTATER SUPER G (VAL GARDENA):
1. Werner Heel, Italia 1.35,04

2. Didier Defago, Sveits +0,43

3. Patrik Järbyn, Sverige +0,45

4. Ambrosi Hoffmann, Sveits +0,47

5. Marco Sullivan, USA +0,52

6. Stephan Görgl, Østerrike +0,61

7. Erik Guay, Canada +0,78

8. Patric Staudacher, Italia +0,80

9. Hermann Maier, Østerrike +0,83

10. Didier Cuche, Sveits +0,87

...

28. Aksel Lund Svindal, Norge +1,57
43. Lars Elton Myhre, Norge +2,16
56. Kjetil Jansrud, Norge +3,56

Takket være seire og flere gode plasseringer tidligere i sesongen hadde han nemlig en ledelse på 102 poeng før rennstart.

Lund Svindal fikk en god start i Val Gardena-traseen, og ledet med 11 hundredeler ved første mellomtid. I de to siste tredelene av den 2365 meter lange løypa tapte derimot 25-åringen til teten hele veien.

Vanskelige forhold

Derfor var han hele 1,57 sekunder bak seiersmannen Werner Heel i mål. Lund Svindal var en av mange som ble rammet av de vekslende forholdene.

- Det kan man ikke gjøre noe med. Vi driver jo en utendørsidrett, sier Aksen til NTB.

Fire av de fem i toppen startet blant de fem første, noe som er en klar indikasjon på at forholdene trolig har blitt vanskeligere for dem med høyere startnummer.

Italieneren Heel vant sin første verdenscupseier i Kvitfjell-utforen forrige sesong, og tok i dag en populær seier på hjemmebane - hans første verdenscupseier i Super G.

<strong><b>LEDER VERDENSCUPEN FORTSATT:</strong></b> Aksel Lund Svindal leder fortsatt verdenscupen, selv om han ikke fikk fullklaff i dagens Super G-renn. Foto: EPA
LEDER VERDENSCUPEN FORTSATT: Aksel Lund Svindal leder fortsatt verdenscupen, selv om han ikke fikk fullklaff i dagens Super G-renn. Foto: EPA Vis mer

Langt bak

Aksel Lund Svindal endte på en 28. plass, altså så vidt inne blant dem som skraper med seg noen få verdenscuppoeng. Sveitsiske Didier Defago kom på andreplass (0,43 bak Heel) og svenske Patrick Järbyn endte på tredjeplass (0,45 bak).

Lars Elton Myhre kjørte inn til en 33. plass - 2,16 sekunder bak Heel.

Kjetil Jansrud hadde enda større problemer og endte på 56. plass - 3,56 sekunder bak italieneren.

Kjempestarten endte i skuffelse

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer