KNUSTE ALLE: Ingen hadde sjans mot en Therese Johaug som gikk forrykende på Beitostølen fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
KNUSTE ALLE: Ingen hadde sjans mot en Therese Johaug som gikk forrykende på Beitostølen fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån Vis mer

Therese Johaug gjorde comeback etter dopingdommen

Kjempet mot tårene etter comebacket

Therese Johaug er tilbake i langrennssporet. Comebacket ble av det overlegne slaget. Så fikk hun en advarsel etter et regelbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • SISTE: Therese Johaug fikk et gult kort for å ha staket i stakefri sone under 10 kilometeren. Hun skal da ha tatt et dobbelttak med fraspark i nevnt sone.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug (30) gjorde i dag comeback i langrennssporet, 958 dager siden sist.

Johaug har som kjent sonet en dopingdom, men er nå tilbake for fullt. Og rapportene vitnet om så bra treningsgrunnlag at hun var storfavoritt foran sesongåpningen på Beitostølen.

Og 30-åringen gjorde akkurat som forventet. Johaug tok kommandoen helt fra start, og bare økte og økte. I mål var hun 23 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg som tok andreplassen.

- I'm back! sa en jublende Johaug i målområdet.

For det har ikke vært en selvfølge at hun skulle både vinne, og samtidig være så overlegen som det hun var i dag. Det ble minuttet ned til Kari Øyre Slind på tredjeplass.

COMEBACK: Therese Johaug har sonet ferdig dopingdommen på to år, og var tilbake i godt gammelt slag på pressekonferansen. Hun brukte anledningen til å be folk dempe forventningene før comebacket. Vis mer

- Det er veldig sterkt å kunne komme hit og vinne skirenn igjen. Sist jeg var her hadde jeg en seier. Det var to og et halvt år siden, og det er stort å øverst på pallen igjen i dag, sier Johaug, og forteller om at hun har drømt om å komme tilbake og vinne det første rennet hun gikk.

Johaug lot tårene renne i pressesonen etter comebacket. Da hun la seg ned i snøen etter de ti første kilometerne med konkurranselangrenn, var det mye som kvernet i hodet hennes.

- Det var ganske mange følelser som kom i spill. Enda da visste jeg ikke om jeg vant, men jeg kjente at det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Johaug til Dagbladet.

RØRT: Therese Johaug la ikke skjul på at de siste årene har vært tøffe. Skjermdump med tillatelse fra NRK
RØRT: Therese Johaug la ikke skjul på at de siste årene har vært tøffe. Skjermdump med tillatelse fra NRK Vis mer

Følelsesladd

Johaug la ikke skjul på at comebacket ble følelsesladd overfor NRK.

- Dette var spesielt. Det var utrolig godt å komme tilbake til langrennsfamilien, og møte alle folkene som i alle år har heiet på meg på ski. Det var en ubeskrivelig følelse, sier Johaug til NRK.

Hun takket både kjæresten, familien og trener Pål Gunnar Mikkelsplass.

Johaug måtte kjempe mot tårene da hun takket familien.

- Jeg er heldig som har de fine folka rundt meg og som har støttet meg de siste årene. Det har vært tøft. Og spesielt etter denne sommeren der jeg mistet to fantastiske venninner.

Kvinner, 10 km klassisk:

1) Therese Johaug, Nansen 25.42,6, 2) Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik 0.23,9 min. bak, 3) Kari Øyre Slind, Oppdal 0.59,8, 4) Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heming 1.21,3, 5) Ragnhild Haga, Åsen 1.33,1, 6) Anna Svendsen, Tromsø 1.42,8, 7) Heidi Weng, BUL 1.58,7, 8) Thea Krokan Murud, Søre Ål 1.59,2, 9) Anne Kjersti Kalvå, Lundamo 2.03,1, 10) Marte Mæhlum Johansen, Heming 2.10,5. (NTB)

Suveren

Kari Øyre Slind tok for øvrig den siste pallplassen på Beitostølen fredag, ett minutt bak Johaug. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok fjerdeplassen, ett minutt og 20 sekunder bak Johaug.

Det var aldri noen tvil. Johaug malte på helt fra start, og ledet rennet fra start til slutt.

Den som kjempet nærmest var altså Ingvild Flugstad Østberg. Heidi Weng ble nummer sju, nesten to minutter bak.

- Jeg orker liksom ikke stå på. Da Ingvild suste forbi meg, tenkte jeg at jeg skulle prøve å ta innpå. Det holdt i ti sekunder. Det er uvant å kjenne at ting ikke flyter som det skal, sier Weng til NRK.

Gult kort

Therese Johaug fikk for øvrig et gult kort for å ha staket i stakefri sone under løpet. Johaug skal ha tatt et dobbelttak med fraspark i nevnte sone.

- Jeg var litt usikker før start. Det har kommet så mange nye lover og regler siden sist jeg har gått, både med stakefrie soner og stavlengder og alt, så jeg kjenner på en måte at jeg ikke er helt inne i den rytmen der, sier Johaug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer