Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marius Lundemo matchvinner på overtid

Kjempet og vant som Rosenborg

På kvelden da Molde sikret seriegullet var Rosenborg nødt til å gi klubbens trofaste et glimt av håp. Det klarte de.

SEIER PÅ OVERTID: Marius Lundemo blåste inn 3-2 via stanga på Rosenborgs siste spark på ballen mot Lerkendal. To serierunder før slutt er Rosenborg nørmere Europa 2020 enn noen gang før denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SEIER PÅ OVERTID: Marius Lundemo blåste inn 3-2 via stanga på Rosenborgs siste spark på ballen mot Lerkendal. To serierunder før slutt er Rosenborg nørmere Europa 2020 enn noen gang før denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg-Bodø/Glimt 3–2 (1–2)

DET ER IKKE hvordan du gjør det som er det viktigste. Eller når du gjør det. Det fotball handler om er at du evner å presse fram et resultat før dommeren sier det er over.

Slik Marius Lundemo gjorde det med Rosenborgs siste spark på ballen.

Da stang inn forandret alt.

RBK-SESONGEN ER IKKE reddet, men den fikk nytt liv med Marius Lundemos seiersmål på overtid mot Bodø/Glimt. Da forbudte bluss egentlig var det eneste som lyste opp Lerkendal, ble håpet tent da klubben trengte det som mest.

DET ER EN stund siden Rosenborg ga opp seriegullet, nærmere bestemt 6. oktober i Haugesund. Husker du André Hansens lille TV-utbrudd etter 0–1 på Haugalandet vet du også hvor smertefullt det var.

Siden det har RBK-sesongen 2019 handlet om å redde stumpene av et frustrerende år med enorme prestasjonsmessige svingninger.

Etter 3–2 over Bodø/Glimt er de nærmere enn de noen gang har vært.

FREDAGENS HJEMMESEIER I Bergen (Brann-Odd 1-0) var et meget godt resultat for Rosenborg. Lørdagens hjemmeseier i Haugesund (FKH-Viking 1-0) ditto. I forberedelsene til Bodø/Glimt falt derfor to meget viktige brikker på plass. Og her jeg sitter nå, på iskalde Lerkendal med to kamper igjen av sesongen, er det plutselig mye realistisk håp i Rosenborgs drøm om Europa 2020.

De har det ikke i egne hender, de må fortsatt ha hjelp.

Men med tre poeng til andreplassen og ett til tredjeplassen ser alt veldig mye lysere ut.

MANGE ROSENBORG-KAMPER denne sesongen har vært helt avgjørende for drift og framtid, og på mange måter definert det stadig eskalerende problemet på Lerkendal. Altfor mange kamper. Når alt handler om å jage og ta igjen tapt terreng blir det gjerne sånn.

SERIERUNDE 28 HJEMME mot Bodø/Glimt var enda en slik kamp. Helt sesongavgjørende. Denne også. Og det er sjelden bra når en enkelts kamps betydning blir så stor at resultatet vil forme det som skal skje videre, ikke bare denne sesongen, men også den neste.

Slike kamper definerer som oftest en klubb med problemer, målt ut ifra potensial og ambisjoner.

Korsveier der et eventuelt tap handler om veldig mye mer enn bare tre poeng, forklarer som oftest utfordringene for en klubb som sliter.

ROSENBORG FØRSTE KAMP av en slik betydning ble spilt 19. mai, tre dager etter 0–2 for Haugesund, 15. plass på tabellen og det etter hver så omtalte kveldsmøtet på Brakka. I seriekamp nummer ni var Mjøndalen motstander hjemme på Lerkendal. Rosenborg vant 3-2, det var på ingen måte overbevisende, det var nesten ikke folk på Lerkendal heller, men på 2-2, etter å ha ledet 2-0, scoret endelig Aleksander Søderlund sitt første seriemål for sesongen.

Det stoppet blødningen.

Og det ga Eirik Horneland arbeidsro.

KRISTIANSUND HJEMME 29. juni, etter en nesten ulykke i cupens tredje runde borte mot Ull/Kisa, 0–1 for Tromsø på Alfheim og cup-exit hjemme mot Aalesund i den påfølgende runden, var også en sesongdefinerende kamp. Den måtte vinnes.

RBK hadde klatret til 9. plass på tabellen og ville ikke tålt et tap til.

Etter 1–0 den kvelden tapte de bare en kamp på de neste elleve, borte mot Bate Borisov (1-2).

DET TAPET FIKK ikke konsekvenser fordi Rosenborg vant 2–0 på Lerkendal. I den neste kvalifiseringskampen, som handlet om playoff til Champions League, slo de Maribor borte og hjemme. Den kampen garanterte Europa League og ett hundre bruttomillioner til et regnskap som hadde veldig røde tall.

Kampene mot Maribor gjorde tallene for 2019 svarte.

ROSENBORG VAR FIRE i ligaen da Dinamo Zagreb drepte drømmen om Champions League, ti poeng bak Molde og Bodø/Glimt, fem bak Odd. Før avspark denne søndagskvelden var de fortsatt nummer fire. Avstanden var riktignok mindre, men den måtte bli enda mindre om Europa 2020 skulle ha et reelt håp.

Nå, bare tre poeng bak Bodø/Glimt og ett bak Odd, er det mye håp i det hengende snøret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media