Kjempetabbe ga ny finalekamp i ishockey

Storhamar slo Vålerenga 3-2 i torsdagens sjette finalekamp i ishockey. Det står nå 3-3 foran siste avgjørende kamp i Hamar søndag.

Storhamars Chris Marinucci får heltestatus på Hedemarken etter vinnermålet 42 sekunder ut i forlengelsen, mens keeper Tommy Lund endte opp som den store syndebukken. På en utrolig måte spilte han pucken rett til hamarspilleren, som takket for tilliten.

- Da jeg så hva som skjedde, ble jeg helt tom, men det er bare sånt som kan skje i sudden death, sa Vålerenga-trener Petter Thoresen til NTB.

Et fullsatt Jordal Amfi, 4996 tilskuere, så den tette, sjette NM-finalen mellom norsk ishockeys to store rivaler. På stillingen 2-2, 54 sekunder før full tid, toppet det seg.

Rotet igjen

Storhamars Igor Aleksandrov hevnet seg på Erik Ryman som ble skadd. For det fikk han fem minutters straff.

I Hamar tirsdag rotet Storhamar bort 2-0-ledelse i siste periode. Også på Jordal Amfi fikk hedemarkingene problemer med å forsvare en ledelse. Laget gikk til første hvile med 2-0.

Den første scoringen var en skikkelig lompe fra Storhamars store spiller, Geir Svendsberget. Fra 20 meter gikk pucken inn bak vanligvis så stødige Tommy Lund. Knut Henrik Spets la på til 2-0 etter fint spill.

- Jeg synes litt synd på Tommy Lund og føler med ham, men er selvsagt glad for seieren. Vi burde avgjort denne kampen langt tidligere, mente Petter Salsten.

Levde farlig

I 2. periode kom et nytt oslolag på isen. Vålerenga presset høyt og skapte store sjanser, men det første målet ved Kjell Richard Nygaard kom etter stygg forsvarsfeil av Storhamar. I sluttsekundene av 2. periode ordnet Thomas Ygranes 2-2.

- Det er tydelig at vi må ha oss en i trynet for å tenne skikkelig. Akkurat som på Hamar sist, måtte vi få det også i denne kampen, slo Petter Thoresen fast.

Flest åpne sjanser i midtperioden hadde Storhamar, men det hjalp så lite fordi Tommy Lund gjorde det godt igjen med flere fantomredninger da Storhamar presset på som verst.

I siste periode var det derimot Vålerenga som sløste bort flere store sjanser. Storhamar levde farlig. Men laget hadde en levende vegg i målvakten Jonas Norgren.

Søndag avgjøres det hele i Hamar OL-Amfi.

HELT: Chris Marinucci har her akkurat scoret det siste målet i sudden-death.
JUBEL: Storhamarspillerne i vill jubel etter den avgjørende scoringen.