Kjempetabbe på finsk idrettsgalla: Nektet å tro at de hentet feil mann opp på scenen

Det gikk ikke helt etter planen da Jukka Viitasaari skulle hedres.

GENERALTABBE: Den finske Idrettsgallaen ga pris til feil mann. Foto: NTB Scanpix
GENERALTABBE: Den finske Idrettsgallaen ga pris til feil mann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et samlet Idretts-Norge hyllet sine egne forrige helg, og Idrettsgallaen forløp uten noen form for skandaler. Det samme kan ikke sies om den finske versjonen som ble avholdt denne uka.

Det var Aftenposten som først omtalte saken i Norge.

Den kjente treneren og fysioterapeuten Jukka Viitasaari skulle bli hedret med en overraskelsespris. Han skulle bli belønnet for sin livslange innsats for idretten. Han har blant annet jobbet med stavhopplegenden Sergej Bubka og formel 1-kjøreren Kimi Räikkönen.

Men Viitasaari var ikke til stede på Idrettsgallaen denne uka. Det var imidlertid en mann med samme navn, sjefen for Medienes Sentralforbund.

- Jeg satt ved bordet på gallaen da en kvinne som jobbet for arrangørene plutselig dukket opp og tok meg i armen. Hun sa at det var tid for å dele ut en overraskelsespris. Jeg sa at de hadde tatt feil person, for jeg har ingenting med idrett å gjøre, bortsett fra at jeg går hver dag siden det ikke er heis i bygget der jeg bor. Men arrangøren ga ikke opp, og påpekte at det var en overraskelse og at det måtte gå fort, fordi livesendingen allerede var i gang, sier Viitasaari til den finske avisa Ilta-Sanomat.

Tabbe Han visste ikke hva han skulle gjøre, og lot kvinnen geleide ham bak scenen. Hun spurte om han ville pudres før han gikk på. Da han fikk spørsmålet trodde han at hele seansen var en spøk. Igjen forsøkte han å si til arrangøren at de hadde hentet feil mann, men han snakket for døve ører.

- Spør ikke nå, vi har hastverk, på scenen får du høre hva slags pris det er, sa kvinnen ifølge Viitasaari.

Vel oppe på scenen spurte Viitasaari de øvrige prisvinnerne hva de jobbet med. Alle var selvfølgelig involvert i idretten, og etter hvert gikk det opp for arrangøren at de hadde tabbet seg skikkelig ut. Viitasaari overleverte raskt prisen til et overrasket medlem av juryen.

- Ville vært der «Den riktige» Jukka Viitasaari hadde ikke mottatt invitasjonen til Idrettsgallaen.

- Det er klart jeg gjerne skulle vært på plass for å ta imot prisen. Men jeg vet ikke om jeg er trist eller såret. Det viktigste er at feilen nå rettes opp, sier «den riktige» Viitasaari til avisa.

Nå legger arrangøren seg helt flat. Idrettsgallaens generalsekretær Riia Martinoja forteller at Viitasaari ble invitert til gallaen, men at siden han hadde flyttet fra Helsinki til Kuopio, kom invitasjonen aldri fram.

- Jeg vil be om unnskyldning for det som har skjedd. Vi har undersøkt saken og det er en kjede av flere tilfeldige hendelser som ligger bak. Vi har snakket med begge personene og nærmest ledd av denne tragiske episoden, sier Riia Martinoja.

Tilfeldighetene ville altså ha det til at en mann med samme navn dukket opp på arrangementet.

Den finske idrettsgallaen holdt på å gjøre en like stor tabbe i fjor. Arrangørene hadde tenkt å gi langrennsløper Aino-Kaisa Saarinen en hederspris for hennes innsats som paralympisk utøver i alpint. Saarinen måtte selv oppklare misforståelsen, skriver NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer