HER SLUTTER EVENTYRET: Adam Federici prøver febrilsk å rette opp tabben, men må konstatere at ballen ruller over streken til 2-1 og exit i semifinalen for Reading.Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine/ NTB Scanpix
HER SLUTTER EVENTYRET: Adam Federici prøver febrilsk å rette opp tabben, men må konstatere at ballen ruller over streken til 2-1 og exit i semifinalen for Reading.Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine/ NTB ScanpixVis mer

Kjempetabbe sendte Arsenal til FA-cupfinalen

I ekstraomgangene.

Reading - Arsenal 1-1 (0-1), 1-2 etter ekstraomganger.

(Dagbladet): Arsenal var naturlig nok storfavoritter i semifinalen i F-cupen mot Reading på Wembley i dag. Men Reading, som sliter i bunnen av Championship, hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Det første kvarteret var de blå- og hvitstripete på flere visitter i Arsenal-boksen, og tidvis kjempet de meritterte Arsenal-stjerner ut av stilen.

Likevel er det ofte sånn at klasse slår innsats, også på fotballbanen. Og nettopp klasse var det som skapte det forløsende målet Alexis Sanchez satte inn etter knappe førti minutter av kampen.

Mesut Özil slo en perfekt bakromspasning som Sanchiz tok ned på åtte meter. Etter å ha dratt av Reading-stopperen dyttet han ballen kontrollert under Federici i Reading-målet.

Reading-revansjen
Og derfra og ut skulle det strengt tatt vært plankekjøring for Arsenal. Reading har ikke scoret mer enn 44 mål på 42 kamper i Championship. Mot et Arsenal som bare skulle kontrollere burde oppgaven vært voldsom.

Men cup er ikke blitt til cup uten grunn.

ET MÅL: Alexis Sanchez setter inn sitt første for kvelden i førsteomgangen på Wembley. Det ble ett til før kvelden var omme.Foto: Reuters / Stefan Wermuth / NTB Scanpix
ET MÅL: Alexis Sanchez setter inn sitt første for kvelden i førsteomgangen på Wembley. Det ble ett til før kvelden var omme.Foto: Reuters / Stefan Wermuth / NTB Scanpix Vis mer

Knappe ti minutter etter pause tok Wembley fyr. Et Reading-innkast høyt opp i banen blir omgjort til et innlegg fra dødlinja noen tråklinger senere. På bakerste stolpe dukker Gary McCleary opp og bredsider den mellom lårene til Kieran Gibbs.

Om det var retningsforandringen som lurte Arsenal-keeper Szczesny er uvisst, men ballen ble uansett fomlet over målstreken til ørdedøvende jubel fra tribunene.

Til ekstraomganger
Det var ikke bare fansen som fikk blod på tann av scoringen. Reading gikk inn med hud og hår i jakten på flere mål. Viljen og kraften presset Arsenal-spillerne til å gjøre feil, og der londonerne gikk seg fast kom Reading til sjanser og halvsjanser.

— De forsvarte seg bra, og vi fant ikke oss selv. De var sterke i duellene, og vi slet med å vinne 50/50-dueller. De var på en annen planet motivasjonsmessig. Det er en semifinale og den går ikke enkelt. Et lag som det, en mulighet de har en gang i livet, og da vil de ikke gi opp, sa Wenger.

Helt mørkt var det likevel ikke for Arsene Wengers menn. Ved to anledninger burde innbytter Gabriel headet Arsenal tilbake i ledelsen. Den første headingen ble reddet av Federici, mens den andre gikk håpløst utenfor fra fem meter.

Likevel var det de regjerende FA-cupmesterne som var nærmest å avgjøre i ordnær tid. Aaron Ramsey banket ballen i stolpen på nærmest åpent mål fra et par meter fem minutter før slutt, men dette var ikke dagen det gikk på skinner for Ramsey og Arsenal.

Til tross for et massivt press i sluttminuttene maktet ikke Arsenal å unngå ekstraomganger på Wembley.

Avgjørelsen
Men så, på overtiden av første ekstraomgang, kom tabben som skulle bli avgjørende. Alexis Sanchez dro seg inn i sekstenmeteren og fyrte av et ikke altfor godt skudd mot nærmeste stolpe.

OG EN GLIPP: Wojciech Szczesny har akkurat klumsa Gareth McClearys skudd inn i eget mål. Foto: Reuters / Stefan Wermuth / NTB Scanpix
OG EN GLIPP: Wojciech Szczesny har akkurat klumsa Gareth McClearys skudd inn i eget mål. Foto: Reuters / Stefan Wermuth / NTB Scanpix Vis mer

Der lå Federici og ventet på ballen, men som Szczesny i ordinær tid, klumset han ballen ut av hendene, mellom beina sine, og tilstrekkelig antall centimetre over målstreken bak seg.

2-1 til Arsenal, og like mye lettelse som glede å spore i ansiktene til de jublende spillerne og tilskuerne.

I morgen gjør Aston Villa og Liverpool opp om den siste finaleplassen.