Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjempevalg for Gianni Infantino: - Jeg er veldig overrasket

Ny stemmerunde på Fifa-kongressen.

(Dagbladet): Alle de 207 nasjonene har nå stemt i Fifa-valget der Sepp Blatter etterfølger som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal velges på den ekstraordinære kongressen i Zürich.

De første resultatene ga Gianni Infantino 88 stemmer - og Sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa fikk 85.

Prins Ali bin al-Hussein fikk 27 og Jerome Champagne fikk 7.

- Vi visste at det ville bli jevnt. De som stemmer på Prins Ali vil nok gå over til Infantino, sier fotballpresident Yngve Hallén til TV 2.

- Dette er overraskende. Jeg er positivt overrasket, sier Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

KANDIDAT: Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa. Foto: Patrick Seeger/dpa
KANDIDAT: Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa. Foto: Patrick Seeger/dpa Vis mer

I første valgomgang trenger en kandidat to tredeler av avgitte stemmer for å bli valgt. I etterfølgende omganger holder det med over halvparten av avgitte stemmer. Fra annen omgang ryker kandidaten med færrest stemmer ut.

Landene skal nå stemme på nytt.

Artikkelen oppdateres.

Trakk seg Presidentkandidaten Tokyo Sexwale (62) trakk sitt kandidatur i ettermiddag. Det bekreftet han selv.

Dermed var det bare fire kandidater igjen: Prins Ali bin al-Hussein (40) fra Jordan, Jerome Champagne (57) fra Frankrike, Sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa (50) fra Bahrain og Gianni Infantino (45) fra Sveits.

Tokyo Sexwale fra Sør-Afrika er kjent apartheid-motstander som blant annet satt 13 år på Robben Island sammen med Nelson Mandela.

KANDIDAT: Jerome Champagne. Foto:  REUTERS/Arnd Wiegmann
KANDIDAT: Jerome Champagne. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

Sørafrikaneren holdt en underholde tale hvor han blant annet illustrerte endringene han ville kjempet for, satt opp i et 4-4-2-system, ifølge NTB.

Nye reformer Fifa-kongressen vedtok fredag dyptgripende, strukturelle reformer for å gjenreise tilliten til organisasjonen. Reformene ble vedtatt mot 22 stemmer.

De 207 stemmeberettigede medlemslandene som deltar på den ekstraordinære kongressen i Zürich stemte over en samlet pakke med reformer. Disse ble vedtatt med klart flertall. 177 stemte, mens 22 var imot. Totalt stemte 89 prosent av de stemmeberettigede for reformpakken. 75 prosents oppslutning hadde vært nok-

Reformene skal blant annet endre strukturen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), slik at både presidenten og styret får mindre makt. Eksekutivkomiteen skal erstattes av et råd som skal bestemme over strategi og visjoner, mens den daglige driften overlates et nyopprettet generalsekretariat.

KANDIDAT: Prins Ali bin al Hussein. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
KANDIDAT: Prins Ali bin al Hussein. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media