Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjendisaksjon for Holmenkollen

Ønsker nye millioner til nasjonalanlegget.

Næringslivstopper, idrettsfolk og politikere vil bruke 250 millioner kroner ekstra på utbyggingen av Holmenkollen før ski-VM i 2011.

- Det er ingen grunn til å gjøre et halvgodt arbeide når Holmenkollen-anlegget skal bygges ut. Vi trenger et komplett og fullgodt anlegg for fremtiden, sier Jan Bøhler, leder for Oslo Arbeiderparti til Aftenposten.

Stortingspolitikeren har troppet sammen et imponerende lag av kjente fjes som Petter Stordalen, Christian Ringnes, Johan H. Andresen, Anette Bøe, Dag Kaas, Vegard Ulvang og Per-Kr. Foss. Alle står bak oppropet «Holmenkollen til 3 x 20». Brev og e-mail er også sendt til bedrifter og ledere hvor de ber om sponsorstøtte til utbyggingen av Holmenkollen.

150 bedrifter

- Så langt har vi fått støtte fra opp mot 150 bedrifter. Foreløpig har vi tilsagn om sponsorstøtte til Kollen-utbyggingen på 5-10 millioner kroner. Men det er først og fremst en symbolsk start. Vi vil gå i dialog med staten for å invitere dem med i spleiselaget. Dersom det blir bevegelse mellom oss og staten, har vi fått løfter om at sponsingen vil skyte ytterligere fart.

- Vi trenger å komme opp mot 250 millioner kroner mer om Kollen skal bli et topp moderne helårsanlegg, sier Bøhler.

Oslo bystyre har vedtatt at Holmenkollen skal utbedres for drøye 900 millioner kroner før ski-VM i 2011. «Kjendislaget» til Bøhler mener dette ikke er nok. Deres Kollen-drøm vil koste opp mot 1,3 milliarder kroner. De forutsetter at bakkeprofilen blir i tråd med vinnerutkastet Holmenkollen Fyr.

Under jorden 

HAR MANGE VENNER: Flere kjente personer tar nå til orde for en ekstra satsning på holmenkollbakken fram mot ski-VM i 2011. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
HAR MANGE VENNER: Flere kjente personer tar nå til orde for en ekstra satsning på holmenkollbakken fram mot ski-VM i 2011. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Og de mener et fullverdig anlegg vil se slik ut:

Holmenkollveien på utsiden av anlegget skal legges under jorden i en tunnel. Det spektakulære forslaget gjør at bakken kan utvides og unnarennet rettes opp. Planen er at bakken skal følge terrenget mer enn hva tilfellet er i dag, og da mener eksperter at vindproblemene vil reduseres.

Langrenn og skiskytterstadion vil også kunne utvide sitt område om veien blir lagt under jorden. Tilskuerkapasiteten vil dermed økes ytterligere: 150.000 publikummere er fullt ut realistisk.

Rulleskiløype skal asfalteres slik at det kan trenes og arrangeres renn der også på sommertid.

Plast og porselen i bakken kan forlenge hoppsesongen til også å gjelde om sommeren.

Flere mindre hoppbakker skal bygges i tilknytning til den store bakken. Rekrutteringen av nye hoppere skal stimuleres.

Snøproduksjonsanlegg skal sikre forholdene til trening og konkurranser en større del av året.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media