IKKE TIL OL: Jessica Springsteen, håpet å komme til OL som sprangrytter, men hun er ikke tatt med i troppen til USA. Foto: Fotogramma / Splash News
IKKE TIL OL: Jessica Springsteen, håpet å komme til OL som sprangrytter, men hun er ikke tatt med i troppen til USA. Foto: Fotogramma / Splash NewsVis mer

Kjendisdatter kjøpte rådyr OL-hest. Nå er hun knust

- Det er tungt, sier Jessica Springsteen.

(Dagbladet): Jessica Springsteen (24), datter av rockeren Bruce Springsteen og Patti Scialfa, får ikke delta i sommer-OL i Rio de Janeiro.

Det amerikanske rideforbundet som tatt ut og publisert en liste over 10 ryttere - uten Springsteens navn.

24-åringen siktet nemlig lenge mot en plass i USAs OL-tropp under sommerlekene - og i 2012 kjøpte Springsteen den OL-vinnende vallaken Murka's Vindicat. Under London-OL tok Peter Charles gull for Storbritannia med hesten. Prislappener aldri blitt bekreftet, men ifølge USA Today kan topphester på dette nivået koste rundt 8 millioner dollar, som tilsvarer 65 millioner kroner.

Nå er drømmen derimot knust. Grunnen skal være en skade på Murka's Vindicat.

I et større intervju med britiske Daily Mail fra oktober, snakket kjendisdattera ut om sin store lidenskap: Sprangridning.

OL-GULL: Peter Charles og Vindicat tok OL-gull i 2012. Rett etterpå kjøpte Springsteen hesten. Foto: Jochen Luebke dpa
OL-GULL: Peter Charles og Vindicat tok OL-gull i 2012. Rett etterpå kjøpte Springsteen hesten. Foto: Jochen Luebke dpa Vis mer

- Det tok med 18 år med trenging for å komme på dette nivået. Du må terpe hele tida for å bli bedre og sterkere. Treningen og resultater ga meg mye selvtillit. Det finnes ingen bedre følelse enn å se hardt arbeid gi resultater, sier Springsteen.

- Tungt Interessen for hestesport arvet hun fra mor Patti. Jessica Springsteen har ridd siden hun var fem år gammel - og interessen tok for alvor av da familien flyttet fra Los Angeles til New Jersey da hun var fire år.

Til NBC News forteller Springsteen om OL-nedturen:

- Jeg hadde virkelig trodd at OL var det neste målet. Dette er veldig tungt, sier hun til kanalen.

Springsteen studerte ved Duke-universitetet der hun fikk dyrke sin interesse, og 24-åringen er bestemt på hva det har gitt henne.

- Du lærer disiplin og hvordan du skal forholde deg til noe i ung alder. Du må lære deg å forholde deg til et helt spesielt dyr og de fortjener å bli behandlet på riktig måte. Du kan ikke bare tenke at «etter skolen i dag så orker jeg ikke».

Ikke Boss I intervjuet med Daily Mail forteller Springsteen hvordan foreldrene har formet henne som person:

SKUFFET:Jessica Springsteen. Foto: Splash News
SKUFFET:Jessica Springsteen. Foto: Splash News Vis mer

- De fulgte sin egen lidenskap og det oppfordret meg til å gjøre det samme, sier unge Springsteen.

24-åringen sier at hun aldri hører på musikken som far Bruce har laget, men på spørsmål om han er The Boss på hjemmebane, svarer hun følgende:

- Nei, det er mamma som har kontroll på alt. Far er veldig tilbakelent. De var aldri veldig strenge, de var enkle å forholde seg til, sier Jessica.

FAMILIEN: 
Bruce Springsteen, Jessica Springsteen og Patti Scialfa. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Bruce Springsteen, Jessica Springsteen og Patti Scialfa. Foto: NTB Scanpix Vis mer