Manchester United

Kjendismilliardær varsler bud

Ny, høyprofilert riking kaster seg inn i eierskapsdebatten rundt Manchester United.

INTERESSERT: Jim Ratcliffe. Foto: BERTRAND GUAY / AFP)
INTERESSERT: Jim Ratcliffe. Foto: BERTRAND GUAY / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jim Ratcliffe varsler at han vil kjøpe Manchester United. Det sier en talsperson for Ratcliffe til The Times.

- Om Manchester United er til salgs er Jim definitivt en potensiell kjøper, sier talspersonen til avisa.

SNAKKET MED FANSEN: Administrerende direktør i Manchester United, Richard Arnold, røpte interne detaljer under et barbesøk i Manchester. Video: Twitter. Vis mer

Onsdag har det kommet rapporter om at Glazer-familien, som eier klubben, vurderer å selge aksjer i klubben. Ratcliffe skal være interessert i å kjøpe disse, med ambisjoner om å bli majoritetseier av klubben på lang sikt.

- Jim ser på hva som kan bli gjort nå. Han vet hvor viktig klubben er for byen, og han mener det er tid for en ny start, forteller talsmannen videre.

69-åringen eier allerede Ligue 1-klubben Nice i Frankrike, den sveitsiske fotballklubben FC Lausanne-Sport, samt et av verdens mest suksessrike sykkellag i Team Ineos.

Tidligere i år la Ratcliffe inn et bud på Chelsea, da Roman Abramovitsj la London-klubben ut for salg. Det ble avslått, og klubben ble seinere kjøpt av den amerikanske forretningsmannen Todd Boehly.

Glazer-familien som har eid Manchester United siden 2005 er sterkt mislikt av klubbens supportere. De siste ukene har det blitt varslet demonstrasjoner i et forsøk på å presse amerikanerne til å selge klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer