Kjendisopprør etter nettfiasko

Gunnar Martin Kjenner og John H. Nordbrekken varsler nå søksmål etter at tippeselskapet MyBetz går mot en styrt avvikling. De involverte partene krangler om ansvaret etter nettfiaskoen.

Gründeren Roy Nordanger startet i 2001 selskapet World Holding, blant annet sammen med advokat Gunnar Martin Kjenner og John H. Nordrbrekken. Selskapet skulle drive tipping på internett, under merkenavnet MyBetz. I løpet av året hadde de fått med seg kjendisinvestorer som Egil «Drillo» Olsen, Kåre Ingebrigtsen, Dennis Schiller, John Olav Hjelde, og Steffen Tangstad på prosjektet. Det hele strandet et knapt år etterpå. Etter det Dagbladet erfarer ble det tilsammen investert 4-5 millioner kroner i MyBetz. Alle pengene er nå tapt, og selskapet går mot styrt avvikling.

- Styrets ansvar

De fleste involverte parter peker ut Roy Nordanger som hovedmannen bak MyBetz. Men han benekter at han er ansvarlig for tapene.

- Overhodet ikke. Jeg var kun en ansatt i selskapet, som ble detaljstyrt av styret i selskapet, der Gunnar Martin Kjenner var styreformann. Jeg var produktutvikler. John Nordbrekken hadde ideen, og var gründeren, sier Nordanger til Dagbladet.

- Hva er pengene brukt til?

- For det første mener jeg at det knapt er 3,5 millioner kroner det totalt er snakk om. De pengene er brukt til kjøp av servere og software.

- Så du fraskriver deg ansvar for at firmaet har tapt alle pengene?

- Ja, alle investorene har vært informert hele tiden. Vi var klar til å gå på å på nett jula 2001. Men da var det investorene som stoppet. Så de må ta sin del av skylda for de tapte pengene, sier Nordanger.

- Feil

Påstandene fra Nordanger om at han ikke står ansvarlig for driften av selskapet avvises av styreformann Gunnar Martin Kjenner.

- Det er helt feil. Jeg har vel formelt vært ansvarlig som styreformann, men den daglige driften var det Roy Nordanger som stod for. Jeg undersøker nå hva som har skjedd i saken, og gransker avviklingen av selskapet. Jeg utelukker ikke rettslige skritt mot gründerne, sier Kjenner til Dagbladet.

I går fikk Kjenner kritikk av Kjetil Rekdal for sitt engasjement i MyBetz. Kjenner innrømmer at han var aktiv i prossessen med å få med inverstorer. Rekdal og Ole Gunnar Solskjær var to kjente navn som ikke lot seg lokke til å investere.

- Ja, og jeg har selvsagt dårlig samvittighet for de som har tapt penger. Men jeg har selv tapt penger, så jeg har vel en fot i hver leir her.

Solgte seg ut

Investor John Nordbrekken eide på det meste 19 prosent av selskapet, men solgte seg ut da han så hvor dårlig driften av selskapet gikk. Han ligger nå i strid med Roy Nordanger og hans firma E-Consult.

- Jeg solgte meg ut i september 2002 til gründer og fungerende daglig leder, Roy Nordanger. Jeg fikk en sluttseddel på salget, men pengene har jeg aldri fått. Kravet har jeg nå sendt til rettslig inkasso, sier Nordbrekken til Dagbladet.

- Nordanger hevder du var gründer, og at styret hadde ansvaret for den daglige driften?

- Det er tull, og det kan jeg dokumentere. Han har utøvd rollen som gründer og daglig leder, og ingen andre. Og det ble brukt penger til mange andre ting enn software og servere. Penger ble utbetalt til både lønninger og reiser.

247-gründer

Roy Nordanger var også mannen som fikk flere finanskjendiser og idrettstjerner med på nettsatsningen Sports Mail og nettjenesten fotball247 som gikk konkurs i 2001. Advokat Jostein Nordbø er bobestyrer for selskapet Sports Mail. Han har tidligere kritisert økonomistyringen i selskapet som tilsammen skyldte mellom 20-30 millioner kroner. Gjennom arbeidet med boet har advokaten også fattet interesse for virksomheten til Mybetz.

- Hvordan ser du på at en person som leder et firma under konkursbehandling starter opp ny virksomhet?

- For en bobestyrer er det verdt å merke seg. Spesielt er det viktig at verdier fra boet ikke har blitt tatt med inn i det nye selskapet, sier Nordbø.

Bobehandlingen av Sport Mail er enda ikke ferdig, og det er derfor ikke vurdert reaksjoner mot de som ledet selskapet. En av årsakene til at bobehandlingen har dratt ut i tid er at bobestyreren mener at en kreditor kan være forfordelt.

Avviklet

Kåre «brutter'n» Ingebrigtsen investerte 345.000 kroner i MyBetz. I tillegg jobbet han for selskapet i rundt et år. Han har verken fått utbytte eller lønn.

I oppstartfasen hadde Ingebrigtsen en slags funksjon som daglig leder i MyBetz. Men Ingebrigtsen sier i dag at selskapet i praksis ble drevet av Roy Nordanger i Oslo, og at planen var å flytte driften fra Trondheim til Oslo når selskapet var registrert.

- I perioder jobbet jeg forholdsvis mye med dette. Det har vært null informasjon. Den dag i dag vet jeg ikke hva som er skjedd. Men jeg anser selskapet som avviklet, sier den den tidligere Rosenborg-, Lillestrøm- og Manchester City-spilleren til Dagbladet.

Dratt med

Ingebrigtsen var også meget sentral da Fotball 247 ble startet opp. Sammen med blant andre Mini og Dennis Schiller var han en av de profilerte fotballkjendisene som skulle markedsføre nettstedet som gikk konkurs kort tid senere.

Ingebrigtsen innrømmer at han lot seg overtale av sterke personligheter på investorsiden i MyBetz-prosjektet.

- Det hele virket både offensivt og positivt, sier Ingebrigtsen.

- Men jeg ble nok dratt med på noe jeg ikke helt visste hva var, innrømmer han.

Nottingham Forest-spilleren Jon Olav Hjelde gikk inn med et sekssifret beløp i MyBetz - og føler seg lurt. Nå har han søkt om advokatbistand.

- Pengene forsvunnet

- Jeg vet ikke nøyaktig for mye penger det dreier seg om, men noen hundre tusen. Det virker som om pengene har forsvunnet i masse rot. Jeg har inntrykk av at selskapet aldri kom opp, bekrefter Hjelde overfor Dagbladet.

Han har gjort flere forsøk på å komme i kontakt med sentrale personer i MyBetz - i første rekke Roy Nordanger.

- Det er enkelte som ikke tar telefonen, sier Hjelde tørt.

Nottingham-spilleren har vært i kontakt med advokat.

- Jeg vil vurdere hva jeg kan gjøre med saken. Det er snakk om ganske mye penger, sier Hjelde.

Drillo tapte tilsammen 30 000 kroner på nettsatsingen, ikke privat, men gjennom sitt firma Drillo AS.

- Jeg ble med etter lang tids overtalelse av Gunnar Martin Kjenner og John Nordbrekken, og ble forespeielt større avkastning enn i banken. Jeg har som du skjønner veldig liten peiling på økonomi, sier han sarkastisk.

Han følger opp saken gjennom Gunnar Martin Kjenner, som også er Drillos advokat.

GRANSKER: Styreformann i World Holding, Gunnar Martin Kjenner, beklager at kjendisene har tapt penger på selskapet, men føler seg selv lurt av selskapets gründere. Nå varsler han en gransking av saken.