- Kjenner deg igjen når du ser sånne mål

Keeperlegendene Thorstvedt og Grodås støtter Myhre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Thomas Myhre har sluppet inn tre frisparkmål på de to siste landskampene. Han burde reddet alle skuddene, noe han gang på gang har innrømmet.

Erik Thorstvedt og Frode Grodås har til sammen 147 kamper med flagget på brystet.

De vet veldig godt hvordan Myhre har det nå.

- Kan balle på seg

Erik Thorstvedt har vært med på det meste av opp- og nedturer, og gamle minner kom fram fra glemselen da han så målene i går kveld.

- Du kjenner deg litt igjen når du ser sånne scoringer på tv. Det er klart dette er vondt for Thomas, som er en veldig god keeper. Samtidig har han hatt mye motgang, med skader og lang vei tilbake på klubblagene han har spilt for, sier keeperlegenden til Dagbladet.no.

Frode Grodås så ikke kampen mot Tyrkia, men har fått med seg hvordan den utviklet seg i 2. omgang - da Norges tomålsledelse forsvant mellom henda til Myhre til 2-2.

- Jeg synes veldig synd på Thomas, han fortjener ikke dette. Vi har jo alle vært i slike situasjoner, og det tar tid å fordøye slike baklengsmål, sier Grodås til Dagbladet.no.

- Kjenner deg igjen når du ser sånne mål

Preget av benken

Thomas Myhre har bare spilt en håndfull kamper denne sesongen. Thorstvedt tror det kan ha vært en medvirkende årsak til de siste dagers landslagsnedtur.

- Når du ikke spiller klubbkamper, har du litt mindre å gå på når du kommer på landslaget. Du får fort litt mindre selvtillit, og det kan balle på seg. I går tok han nok med seg det første målet inn i det andre.

Både Thorstvedt og Grodås har vært i liknende situasjoner.

- Jeg vet ikke hvordan Thomas har hatt det, men jeg vet hvordan jeg hadde det - og det sliter på i lengden. I stedet for at du på en landslagssamling føler at du skal vise at du er god, føler du at du må bevise at du fortsatt er det. Det er stor forskjell på det, sier Grodås.

Trenger familien

Da Tyrkia scoret det første i Frankfurt sto Myhre nesten helt stille. Han ventet på ballen, men den kom ikke i armene hans slik han forventet.

- FIFA har vurdert å gjøre målene større for å få flere scoringer, men har i stedet valgt å lage nye baller som plutselig endrer retning. Tyrkia scoret takket være en slik ball mot Hellas, og nå gjorde de det igjen. Det er mye vanskeligere å stå i mål nå, sier Thorstvedt.

<strong><b>SEIEREN GLAPP:</strong></b> Thomas Myhre slapp inn to unødvendige mål på frispark mot Tyrkia. Nå støttes han av gamle landslagskeepere. Foto: ARNT E. FOLVIK
SEIEREN GLAPP: Thomas Myhre slapp inn to unødvendige mål på frispark mot Tyrkia. Nå støttes han av gamle landslagskeepere. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Hvordan reiser du deg som keeper etter slike kamper?

- Det er tøft, men jeg beundrer måten Thomas har taklet dette på. Han legger seg helt flat, og kommer ikke med noen bortforklaringer. Nå er det viktigste at han har folk rundt seg, at familien er der. For én ting er å føle seg som en dårligere keeper, men det er mye verre å miste selvfølelsen som menneske. Det må ikke skje, for dette er tross alt bare fotball.

- Thomas er også flink til å nullstille seg, så jeg tror han kommer seg bra gjennom dette.

Nå venter benketilværelsen i Charlton igjen, før Myhre kommer til Viking til sommeren. Det er ingen ideell situasjon etter to landskamper som dette.

- Det beste er å trene, jobbe hardt og spille kamper igjen. Nå får han kanskje ikke spilt på lenge, sier Grodås.

- Ikke dårlig over natta

Åge Hareide sa at han ville vurdere formen til Thomas Myhre da landslaget møttes i Molde i forrige uke. Det landslagssjefen så der var den bekreftelsen han trengte, og Myhre startet mot Bosnia.

Nå har han sluppet inn tre billige mål.

- Bør Myhre stå mot Malta i den neste kvalikkampen?

- Det er altfor langt fram i tid til å svare på. Den kampen går først i juni, så vi får se hvordan Thomas er da, sier Thorstvedt.

Heller ikke Grodås ønsker å mene noe om dette.

- Jeg så ikke kampen en gang, så det er umulig for meg å si. Men, jeg tror ikke Thomas har blitt en dårlig keeper over natta. Han har vært, og er nok fortsatt også, den beste keeperen vi har.

BEUNDRER MYHRE: Erik Thorstvedt synes Thomas Myhre har taklet situasjonen etter Tyrkia-målene veldig bra.
SLITASJE: Frode Grodås husker fra sine aktive dager at det var slitsomt i lengden å spille landskamper samtidig som du ikke var fast på klubblaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer