Kjenner du igjen denne mannen?

Den profesjonelle banestormeren slo til igjen.

(Dagbladet.no) Hele fotballverdenens øyne var rettet mot Basel i går kveld, og EM-kvartfinalen mellom Tyskland og Tyrkia. Én mann benyttet seg selvsagt av muligheten til å stjele oppmerksomheten for noen sekunder.

Katalanske Jaume Marquet kaller seg bare Jimmy Jump, og han reiser Europa rundt for å hoppe over gjerder og inn på arenaer hvor han ikke er velkommen. Alt for å enten vise seg fram eller komme med et politisk budskap.

I går kveld hadde han på seg en t-skjorte med påskriften «Tibet er ikke Kina». Det tok ikke mange sekundene før han ble fjernet, og han fikk ikke med seg de dramatiske sluttminuttene.

Vil på verden til å le

«Målet hans er å få hele verden til å le av hans morsomme og store opptredener,» skriver han om seg selv i tredjeperson på sin hjemmeside.

Men det er nok ikke alle som ler. For stadionvaktene er dette noe av det verste som kan skje. Uten høye gjerder kan ikke arrangørene gardere seg mot slike påfunn, men hver eneste baneinvasjon er et lite bevis på at sikkerheten ikke er 100 prosent.

Samtidig risikerer vaktene som løper etter ham å bli en smule latterliggjort, hvis vedkommende banestormer er kjapp i beina og klarer å finte dem unna.

Jimmy Jump har inntatt den store scenen er rekke ganger.

TAKLET: Jaume Marquet - alias Jimmy Jump - fikke ikke mange sekundene på banen i går kveld, før han ble tatt hånd om. Kanskje ikke så rart, for vaktene var forberedt og stilte med fotballstøvler. Foto: AFP
TAKLET: Jaume Marquet - alias Jimmy Jump - fikke ikke mange sekundene på banen i går kveld, før han ble tatt hånd om. Kanskje ikke så rart, for vaktene var forberedt og stilte med fotballstøvler. Foto: AFP Vis mer

For fire år siden stormet han banen i EM-finalen mellom Portugal og Hellas, og han kastet et Barcelona-flagg på Luis Figo - som gikk den lite populære veien fra Barca til Real Madrid.

Formel 1-invasjon

Han har også løpt inn på Formel 1-banen utenfor Barcelona sentrum, og satte både sitt eget og førernes liv i fare.

I november 2005 stormet han banen under gigantmøtet mellom Real Madrid og Barcelona.

Våren 2006 løp han inn på banen rett før Champions League-andreomgangen mellom Arsenal og Villarreal skulle blåses i gang. Han kastet ei Bracelona-drakt - med «14 Henry» på ryggen - mot Thierry Henry, før vaktene overmannen ham. To år seinere gikk faktisk Henry til Barcelona, og han fikk draktnummer 14.

For et drøyt år siden løp Jimmy Jump ut på Olympiastiadion i Aten, under Champions League-finalen mellom AC Milan og Liverpool. Da hadde han - uvisst av hvilken grunn - et gresk flagg i hånda.

I fjor stormet han også banen under kampen mellom England og Sør-Afrika under VM i rugby, og vaktene fjernet ham fra banen før han fikk skikkelig rugbyjuling av spillerne.

• You Tube: Her kan du se Jimmy Jump i aksjon

Kjenner du igjen denne mannen?
MÅ SONE I FINALEN: Jimmy Jump får nok minst én kamps karantene av Uefa - og får helt sikkert ikke billetter til finalen i Wien.
TA DEN, DU: Under EM-finalen for fire år siden kastet Jimmy Jump et Barcelona-flagg på den tidligere Barca-spilleren Luis Figo. Det så ikke ut som Figo brukte mange kalorier på mannen.
KATALANER: Jimmy Jump er fra Barcelona, og han dukker ofte opp i forbindelse med Barcelona-kamper eller der hvor spillere som har vært i, eller kan tenkes å være på vei til, Barca befinner seg.
SLAPP KØEN: Finalevaktene i Aten tok hånd om spanjolen, og han slapp i hvert fall køen på vei bort fra Olympiastadion.
NULL POENG: Jimmy Jump klarte ikke score noen poeng i rugbykampen, og han får heller ingen poeng for denne exit-en.
NY FINALE: Jimmy Jump var til stede på nok en finale i 2007, og da løp han ut på banen under Champions League-finalen mellom Liverpool og AC Milan.
UGYLDIG INNBYTTE: Øy, du med den gule og røde drakta, hvilket lag spiller du på? Her er Jimmy Jump under kampen mellom England og Sør-Afrika i Rugby-VM.
LØP FOR TIBET: Gårsdagens Jimmy Jump-budskap var et fritt Tibet.
KOM TIL BARCA! For to år siden ga Jimmy Jump ei Barcelona-drakt til Thierry Henry. Året etter var franskmannen på plass på Camp Nou.