Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjenner du igjen denne pensjonerte storhopperen?

Nå trener han hardt for Rally Dakar.

KARRIEREBYTTE: Adam Malysz har vært en av verdens beste skihoppere i en årrekke, før han lå opp etter denne sesongen. Neste år skal han kjøre det beintøffe Rally Dakar. Foto:  EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
KARRIEREBYTTE: Adam Malysz har vært en av verdens beste skihoppere i en årrekke, før han lå opp etter denne sesongen. Neste år skal han kjøre det beintøffe Rally Dakar. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI Vis mer

Adam Malysz, som ga seg som aktiv i mars, hopper fra ski til motor. Torsdag fortalte han om planer om å kjøre Dakar Rally neste år.

- Jeg vil ikke si at det er en brutal forandring, for jeg har lenge vært interessert i rally, og Dakar har lenge vært en drøm for meg, sier den tidligere polske skihopperen.

Han har allerede startet treningen for Dakar-løpet neste år. Det skjer sammen med annenføreren han har plukket ut, og treningen foregår på et militærfelt nordvest i Polen.

33 år gamle Malysz blir regnet for å være en av de aller beste skihopperne i historien. Han vant fire VM-gull i karrieren som varte i 16 år.

Neste år kommer han til å fortsette og konkurrere i Sør-Amerika, for Dakar Rally kommer til å gå der for fjerde år på rad.

(NTB)

HOPPLEGENDE: Malysz ble hyllet av titusener hjemme i Zakopane etter sitt karrierepunktum. Foto:  (AP Photo/Alik Keplicz)
HOPPLEGENDE: Malysz ble hyllet av titusener hjemme i Zakopane etter sitt karrierepunktum. Foto: (AP Photo/Alik Keplicz) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media