Kjenner du igjen denne spinkle 14-åringen?

Hint: Han kan bli tidenes dyreste fotballspiller.

HAR KOMMET LANGT: Gareth Bale tilbrakte ungdomsåra i Southampton. Her fra da han var 14 år gammel. Foto: Privat
HAR KOMMET LANGT: Gareth Bale tilbrakte ungdomsåra i Southampton. Her fra da han var 14 år gammel. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Det er få spillere som har figurert mer i ryktespaltene denne sommeren enn Tottenhams Gareth Bale (24).

Real Madrid har ikke vært beskjedne i sin jakt på superstjernen, og klubbens sportsdirektør Zinedine Zidane har flere ganger snakket om at Madrid er det perfekte stedet for Bale å fortsette karrieren.

Det har i det hele tatt minnet om da Real Madrid jaget daværende Manchester United-spiller Cristiano Ronaldo i flere sesonger før han kom til klubben i 2009.

Ifølge både spanske og britiske medier har Real lagt inn et bud på 783 millioner. Det vil i tilfelle gjøre ham til tidenes dyreste fotballspiller, men Tottenham skal nekte å i det hele tatt diskutere et salg av Bale.

I helgen kom rapporter om at Bale er irritert på Tottenham-direktør Daniel Levy. Bale forlenget kontrakten i fjor, men da skal han ha fått lovnader om at han kunne få gå til nettopp Real Madrid hvis de kom med et akseptabelt bud.

Tror Bale blir Før Bale kom til Tottenham i 2007, spilte han 45 kamper for Southampton. Da var han lagkamerat med Claus Lundekvam (40).

Den tidligere stopperen, som nå er Premier League-ekspert i TV 2, sier han har på følelsen at Bale blir å finne i Tottenham-drakta kommende sesong.

- Han er veldig opptatt av trygge omgivelser. Det har han i Tottenham, og det er noe han verdsetter høyt, sier Lundekvam til Dagbladet.

Lundekvam, som spilte i Southampton fra 1996 til 2008, tror mye er styrt av Bales agent Jonathan Barnett.

- Det handler nok mye om å få best mulig avtale med Tottenham. Han har en veldig ivrig agent. Det er snakk om Real Madrid, jeg skjønner det. Der kan han jo også doble lønna.

Etter en vanskelig start i Tottenham har Bale tatt fotballverden med storm de siste åra. Han ydmyket blant annet daværende Inter-spiller Maicon i begge Champions League-kampene i 2010, og sist sesong ble han kåret til både årets spiller i England etter å ha scoret 21 seriemål på 33 kamper.

- Jeg så han hadde et ekstremt talent, men han var samtidig veldig beskjeden, og det var aldri noe tull med ham. Han elsket å trene, og var veldig ivrig. Det er en sinnssyk kontrast til der han er nå, og det er artig å ha fått være med på en liten del av reisen, sier Lundekvam.

Søndag la Lundekvam ut et bilde på Twitter fra da Bale var en 14 år gammel læregutt i Southampton. Dagbladet har fått tillatelse til å bruke bildet.

- Det er bare å se på bildet hvor tynn og spinkel han er. Fysikken hans nå er enorm. Da han kom på A-laget til Southampton ble han brukt mest som venstreback. Nå er han en playmaker-type som kan trekke inn i banen, sier Lundekvam. 

Tøff forhandler Tottenham-direktør Levy er kjent for å være en ekstremt tøff forhandler, og presset blant annet Manchester United for så mye penger han kunne før Dimitar Berbatov fikk lov til å gå dit i 2008.

Til slutt fikk Tottenham nesten 300 millioner kroner for bulgareren, men Levy måtte også tåle kritikk fordi Tottenham fikk lite tid til å hente inn en erstatter før overgangsvinduet stengte.

Russiske Roman Pavljutsjenko ble hentet inn i siste liten, men han var aldri i nærheten av å kunne fylle skoene til Berbatov.

For to år siden nektet Levy Luca Modric å gå til Chelsea da de bød 360 millioner kroner for midtbanespilleren. Året etter ble han solgt til Real Madrid, men da for 60 millioner kroner mindre.

ETTERTRAKTET: Gareth Bale var Premier Leagues beste spiller sist sesong, og jages nå av Real Madrid. Foto: Sang Tan / AP NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Gareth Bale var Premier Leagues beste spiller sist sesong, og jages nå av Real Madrid. Foto: Sang Tan / AP NTB Scanpix Vis mer