”Kjenner du skurken?"

Danske Ekstrabladet etterlyser voldsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stillingen var 3-3 i det 89. minutt av EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige i Parken i København da det smalt.

Danske Christian Poulsen slo til svenske Markus Rosenberg innenfor straffemerket. Kampens dommer, tyske Herbert Fandel, dømte rødt kort og straffe til Sverige.

Da kokte det over for en dansk tilskuer som stormet banen og gikk til angrep på dommeren. Kampen ble stoppet og dommeren rømte inn til garderoben og i møte med UEFA.

Der ble det bestemt at Sverige skulle tildømmes seieren med sifrene 3-0 over Danmark.

- Trist for danskene og Dansk Bold Union at det skjer sånne ting. Det er vel et reglement for publikum også, og de blir vel straffet hardt, sier Norges landslagssjef Åge Hareide til pressekorpset på Ullevaal om det som skjedde i København.

Også svenskenes sjef er i sjokk.

- Dette er utrolig trist for fotballen, sier Lars Lagerbäck, som samtidig er glad for at Sverige ikke mistet fordelen av straffen de ble tildelt i forkant av situasjonen.

Sverige så lenge ut til å valse over Danmark. Bare etter 25 minutter spill var stillingen hele 3-0 til Sverige på bortebane. Danskene kom imidlertid sterkt tilbake og utlignet til 3-3 mot slutten av kampen.

<strong><b>KOKTE OVER:</strong></b> Det ble for mye for den danske tilskueren da dommeren dømte straffe på stillingen 3-3 mellom Danmark og Sverige i det 89. minutt.
KOKTE OVER: Det ble for mye for den danske tilskueren da dommeren dømte straffe på stillingen 3-3 mellom Danmark og Sverige i det 89. minutt. Vis mer

Opphentingen var altså til ingen nytte. Etter skandalen ble resultatet korrigert tilbake til 3-0, og tre viktige poeng til svenskene i kampen om EM-billett.

Danske medier raser

”Et sinnsykt overfall koster Danmark EM”, skriver Ekstrabladet. Avisen går også ut med en etterlysning på sine nettsider: ”Kjenner du skurken? Denne mannen er skyldig i at Danmark taper landskampen mot Sverige. Om du vet vem han er, kontakt oss.” 

Avisen skriver i det som skulle ha vært et kampreferat: ”En idiot stormet inn på banen og slo dommeren rett i ansiktet. Dermed lyktes tosken i å sabotere det som så ut til å bli tidenes danske comebck.”

"Det skulle ha blitt en fotballfest utover det vanlige. I stedet sluttet det i en stor skandale", skriver Berlingske Tidende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer